avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema:
Lucrez la o televiziune cu contract de munca cu 2 ore/zi si drepturi de autor. In urma cu 3 sapt am facut cerere de concediu pt ultimile 9 zile de concediu de odihna legal, aferent anului 2014. Aceasta cerere de concediu a fost semnata de producatorul de stiri (departamentul unde sunt incadrat), de persoana care urma sa ma inlocuiasca si apoi cererea am lasat-o secretarei pt a o trece pe la ceilalti sefi si apoi la contabilitate pt a o inregistra. Cand am plecat in concediu i-au aprobat cerere de concediu si colegului care urma sa ma inlocuiasca iar dupa primele 5 zile de concediu avand nevoie de personal m-au sunat sa ma cheme la serviciu motivand ca eu de fapt nu sunt in concediu deoarece cererea respectiva nu a ajuns la unul dintre sefi (fiind deja inregistrata la contabilitate). Acum intentioneaza ca pentru aceste zile de concediu sa-mi retina banii din salar. Referitor la salar au mai facut un abuz anul trecut - data acestuia era ziua de 1 a fiecarei luni. Ei au mutat-o pe data de 10 a lunii, fara ca aceste 10 zile avansate sa fie platite. Sunt colegi care au plecat deja si nu au mai primit banii pentru acele 10 zile si nici pt zilele de concediu ramase. Care sunt drepturile si cum pot sa rezolv aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 18 Noiembrie 2014
Conform art.151 alin.2 C.mun., angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

Ati primit vreo decizie de rechemare ?
Nu am primit nici o decizie de rechemare si nici nu a fost situatie de forta majora. Au fost discutii telefonice si cu amenintari. Exista personal care sa ma inlocuiasca dar persoanele respective i-au refuzat pe angajatori pe motive neintemeiate. De 3 ani de cand lucrez in acest loc dintotdeauna s-a procedat ca cei care pleaca in concediu sa fie inlocuiti de cei care raman. In aceasta situatie au vreun drept legal de a ma penaliza salarial? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
ionutneamtu, utilizator
Nu au niciun temei legal pentru sanctionare , in situatia expusa de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechemare din concediul de odihna IBH IBH Codul Muncii ofera angajatorului posibilitatea de a rechema angajatul la locul de munca, pentru cazuri de forta majora sau lucrari urgente. Se aplica aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Adriana68 Adriana68 La firma la care lucrez mi s-a spus la angajare ca pot lua concediu de odihna 2 saptamani vara si doua iarna.( ceea ce nu inseamna 20 zile calendaristice, ... (vezi toată discuția)