avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata factura in temeiul contractului incheiat intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata factura in temeiul contractului incheiat intre parti?

Buna seara.
Societatea administreaza terenuri domeniul public avand amplasate chioscuri pe care le inchiriaza persoanelor juridice.
In contractele incheiate cu locatarul este prevazuta data scadentei facturii ca fiind ultima zi lucratoare a lunii pentru luna in curs. De aseamenea la capitlolul partile contractului, la LOCATOR alaturi de datele de identificare este prevazut un cont bancar.
Deci are posibilitatea sa plateasca prin virament , sau la casieria de la sediul societatii in numerar.
Unul dintre locatari a contestat acest contract, pe motivul ca nu este prevazut expres modalitatea de plata. Se poate asa ceva, cand indicam in dreptul locatorului un cont bancar si sediul societatii unde exista si casierie, putandu-se plati in numerar.
Din punctul meu de vedere contractul e valabil iar locatarul e rau intentionat.
Dvs ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:36, 20 Noiembrie 2014
Ce sustine exact, ca e nul, ca nu-i place, ca nu are cum sa-l execute?
ca nu e prevazut expresis verbis modalidatea de plata , numerar sau prin virament bancar, si ca poate sesiza instanta pentru acest inconvenient intr-un eventual litigiu, aceasta este tot ce a afrirmat.
Trebuia sa faca plata si putea.
Altceva nu conteaza.
Va pierde procesul daca asa intelege sa se apere.
De acord, daca asta e singura problema, atunci debitorul poate alege modalitatea de plata, e singurul lui avantaj. In niciun caz nu scapa de plata. Faptul ca exista mai multe variante nu inseamna ca are libertatea de a nu alege niciuna.
Daca nu era nicio mentiune despre modalitatea de plata, nici cont, nimic, atunci putea doar sa-i ceara creditorului unde si cum sa faca plata. NIci atunci nu scapa de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari cyan cyan Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul? (vezi toată discuția)
Model de acord cris2279 cris2279 Firma X inchiriaza de la firma Y un apartament; pentru a-l folosi in scopuri de stabilire a sediului social (pentru o alta firma decat X) are nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Plata salar numerar coco250803 coco250803 Vreau sa fac o cerere institutiei unde lucrez pentru a-mi primi salariul in numerar,si as dori sa stiu ce legi sa invoc in aceasta.Va multumesc! (vezi toată discuția)