avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

insolventa

buna seara!va rog tare mult daca poate cineva sa ma lamureasca in urmatoarea problema:am doua societati x si y.la x sunt asociat si administrator,iar la y sunt doar administator.societatea x are datorii la o alta societate z.anul trecut societate y s-a angajat sa plateasca datoria societatii x,si a facut un contract de novatie cu societatea z,facand astfel o esalonare,iar in cazul in care nu reuseste sa plateasca datoria s-a angajat sa gireze un bun.in cele din urma nu a reusit sa platesca datoria,astel incat i-a fost luat bunul.in urma vanzarii la licitatie s-a obtinut doar jumatate din suma pe care x o datora lui z.acum cateva luni z a cerut insolventa lui x, pentru cealalta jumatate de sumace a ramas de platit.intrebarea este urmatoarea:este posibil ca in acest proces de insolventa,sa fie implicata si societatea y,darorita acelui contract de novatie?
Cel mai recent răspuns: anamaria30 , utilizator 10:34, 20 Noiembrie 2014
Buna seara.
Din ceea ce spuneti dvs este vorbiti dvs.este vorba despre o novatie cu schimbare de debitor .Pentru datoria de 1/2 din suma , avand in vede ca y a devenit debitor solidar cu x, acesta poate fi actionat si el in instanta pentru recuperarea datoriei,in contul lui x.
Cu stima,
Marius Bote .
buna ziua!multumesc pentru raspuns,dar nu era legal sa ceara insolventa noului debitor,adica societatea y?nu inteleg se poate cere si insolventa vechiului debitor si noului debitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare fond de comert de la un srl si revinzare catre alt srl ioananica ioananica Buna ziua. Am urmatoarea situatie.O societate X cumpara fondul de comert de la o societate Y si incheie un contract cu societatea Z prin care se obliga ca in ... (vezi toată discuția)
Raspundere lichidare firma niculaucarmen niculaucarmen o societate a fost declarata insolventa. societatea a fost cesioanta de catre administratorul X care a provocat starea de insolventa a societatii. noul ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de datorie vanceamiky vanceamiky O societate are o datorie catre alta societate care are acelasi actionar majoritar. Poate acesta sa preia ca si persoana fizica datoria persoanei juridice, in ... (vezi toată discuția)