avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspundere lichidare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspundere lichidare firma

o societate a fost declarata insolventa. societatea a fost cesioanta de catre administratorul X care a provocat starea de insolventa a societatii. noul administrator y care a preluat societatea nestiind de debitul existent, a cesionat si el, la randul sau societatea catre administratorul Z. cand societatea a fost administrata de administratorul z, societatea a fost declarata insolventa, pentru situatia creata de administratorul X. Recuperatorul debitului trage la raspundere administratorul Y, desi acesta nu stia de debitul creat de administratorul X, si socioetatea este citata la sediul pe care societatea il avea cand era administrata sa adminsit. Y. A CUI ESTE RASPUNDEREA PENTRU STAREA DE INSOLVENTA A SOCIETATII? CUM POATE RASPUNDE VINOVATUL? CUM POATE DETERMINA INSTANTA ADMINISTRATORUL y , SA NU MAI FIE CITATA SOCIETATEA ATATA VREME CAT NU MAI ESTE ADMINISTRATORUL SOCIETATII, SEDIUL SOCIETATII ESTE ALTUL??
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 13:00, 17 Ianuarie 2010
Cum adica administratorul X, Y "cesioneaza societatea"?
vinde societatea
Numai asociatii isi pot vinde detinerile din capitalul social, administratorul nu are aceasta posibilitate decat daca este imputernicit, dar in acest caz actul juridic se considera incheiat chiar de asociati.
cred ca am amestecat termenii, asociatul X avea calitatea si de administrator, cum si asociatul Y avea calitatea si de administrator, si acestia au cesionat capitalul social al societatii, odata cu cesionarea de capital social s-au schimbat si administratorii
Buna ziua,
Indiferent de modul de transmitere a detinerilor de parti sociale precum si de persoanele ce au calitatea de asociati, administratorul SC raspunde personal, civil, administrativ si penal pentru toate actiunile si/sau inactiunile sale, precum si pentru consecintele acestora, pentru perioada in care are calitatea de administrator mentionata la Registrul Comertului.
Faptele sanctionate civil si administrativ precum si infractiunile la Codul Penal, au termenele de prescriere prevazute in legile respective.
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Renuntare completa la drepturi pe srl Droideka Droideka Buna seara, Firma X SRL a fost transferata de la o persoana Y la persoana Z prin cedarea completa a drepturilor de la Y catre Z. Persoana Y are procura prin ... (vezi toată discuția)
Interpretare act aditional doru2dumitrescu doru2dumitrescu Buna ziua. in februarie 93 am infiintat o societate comerciala SRL impreuna cu inca 2 asociati, aportul capitalului social fiimd egal. in contractul de ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga caprice caprice cum se face o hotarare aga de majorare de capital a unei societati X aflate in reorganizare/insolventa? marirea capitalului se face prin aportul noului asociat ... (vezi toată discuția)