avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lnselata de un IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lnselata de un IFN

In septembrie 2006 am luat 2 produse de la Altex, credit dat de euroline in val de 4826 ron, 60 de rate cate 80,43 ron pe luna, m-i s-a emis si un card mi-am platit ratele din oct 2006 pana in oct 2010 la termen si corect, din oct 2010 nu am mai avut posibilitatea de a plati 80,43 ron, insa achitam cate 30 ron, 50 ron astfel ca pana in prezent am achitat aproximativ 8000 ron si dupa extrasele lor inca le mai datorez inca 2900 ron. Este normal si legal ca un credit sa fie platit de doua sau chiar de trei ori???? practic nu fac altceva decat sa imi calculeze penalitati si dobanzi la penalitati si dobanzi.... va rog ajutati -ma ca nu mai rezist, am ajuns sa nu mai pot dormi noaptea, am si doi copilasi unul de 9ani si altul de 4 ani. De vreo saptamana ma suna mereu ca datorez 79 ron minimul de plata din extrasul lor din octombrie, azi le-am spus ca nu mai platesc ca voi face plangere la opc ca nu mi se pare normal sa fiu inselata atata timp si acum si amenintata va rog sa ma ajutati unde as putea face o plangere sa o fac online sau prin posta, cum sa procedez... va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: symo75 , utilizator 12:27, 23 Noiembrie 2014
Minimul de plata, nu inseamna ca platiti rata la scadenta, iar pt diferenta, dobanda va usuca. Pt neplata minimului la scadenta datorati si penalitati. Cititi f bine contractul.
Scrieti si la protectia consumatorului, trimiteti copie dupa contract si comunicarile pe care le aveti cu creditorul, insa nu cred ca pot sa va rezolve in vreun fel.
multumesc de raspuns , vreau sa va mai spun ca pana in octombrie 2011 eu practic creditul il aveam aproape achitat ramasese o suma mica careia mereu i-i se calcula dobanzi si penalitati si comisioane de 45 lei daca nu plateai in termen , in contract scrie de comisioane de intarziere dar mi se pare o suma mare 45lei, si nu imi scrie ca se vor calcula penalitati si comisioane la penalitati si comisioane si s-a ajuns ca in momentul de fata sa platesc o dobanda de 70 ron + penalit de 101 ron aceasta suma creste datoria iar luna viitoare o platesc cu mult mai mare aceasta dob si comision ... este atat de legal ??? am auzit ca aceasta banca lucreaza ilegal ...
Am avut aceasi situatie cu cei de la erb (euroline) si le-am cerut prin e-mail toate documentele si toate acestea impreuna cu o plangere le-am trimis prin posta la ANPC.
M-au amenintat la telefon si mi-au sunat toti vecinii dar nu am cedat.Dupa aprox. 30 zile am primit prin posta de la ei o scrisoare in care imi spuneu ca in urma plangerii la anpc mi-au inchis contul mi-au sters datoria si sa le trimit un cont in care sa imi vireze 178 ron diferenta care le-am platit in plus.Asa ca D-na Vasilica va sfatuiesc sa faceti la fel.Solicitati prin e-mail sa va trimita toate documentele ,spuneti-le ca nu recunoasteti datoria si faceti plangere la anpc.Aceata intitutie chiar isi face datoria.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card euroline discdisc discdisc undeva prin vara 2005 mama a facut un card euroline lund un telefon in rate . s-a achitat tot , apoi in anul 2013 s-a emis un alt card euroline cu limita de ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru recuperare datorii false. mai există vreo cale să scăpăm de ele? andrea_u andrea_u Prietenul meu a cumparat in rate (card Euroline) o camera video in val de 1999 lei (de la ERB Retail Services, fostul EFG). Rata lunara 60 lei/luna (5 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire - dobanzi si penalitati abuzive? rares25 rares25 Am cumparat un produs in rate pe 5ani, nu am mai putut plati rata in intregime in ultimul an si am platit doar minimul de plata, cum era si normal la data ... (vezi toată discuția)