avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fondul de protectie al victimelor strazii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fondul de protectie al victimelor strazii

Buna ziua

ma adresez dumneavoastra in speranta ca , din pacate, mai sunt patiti ca mine, victime ale unor accidente rutiere in care vinovatul nu avea RCA.
Vroiam sa va intreb daca aveti idee in medie cam cat dureaza pana la obtinerea despagubirii (cf legii sunt 90 zile dar practic nu se stie) mentionez ca se implinesc curand cele 10 zile de la depunerea dosarului, termen in care un agent constatator de la ford ar fi trebuit sa evalueze dauna (din accident au rezultat strict daune materiale), dar acesta inca nu a venit.

ce ma sfatuiti sa fac in continuare?

va multumesc

Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 12:51, 19 Noiembrie 2014
In situatia in care cel vinovat de producerea unui accident nu a avut RCA valabil incheiat, riscul asigurat este preluat de catre FVPS. In ceea ce priveste durata unui astfel de dosar, este de durata, chiar ani, indiferent de modul prin care intelegeti sa va acoperiti prejudiciul.
Puteti opta in a incheia o tranzactie cu FPVS prin care vi se achita daunele morale si materiale, in functie de cum va veti intelege, sau asteptati finalitatea dosarului deschis ca urmare a acestui accident. De mentionat ca si aici pot sa apara doua situatii. Daca veti obtine un certificat medico-legal in care se vor acorda peste 90 de zile necesare pentru ingrijiri si recuperare, puteti solutiona si latura civila si latura penala in acelasi dosar. Daca zilele de ingrijire vor fi mai putine, se va da o ordonanta de clasare, si dvs va trebui sa va recuperati prejudiciul cauzat pe cale separata, in civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident auto costel11 costel11 Buna . De curand am fost si eu implicat intr-un accident auto, eu circulam pe un drum principal si a iesit unul cu masina in fata mea ,dupa impact am fost ... (vezi toată discuția)