avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea punctului de lucru a firmei fostului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea punctului de lucru a firmei fostului proprietar

Am cumparat un apartament in care fostul proprietar si-a desfasurat activitatea - biroul de arhitectura- A trecut aproape un an de la vanzare cumparare si fostul proprietar nu si-a modificat adresa... in continuare puntul de lucru al birourului de arhitectura figureaza tot pe adresa imobilului pe care le-am cumparat. In continuare corespondenta lui vine tot la mine. Am incercat de nenumarate ori sa discut si sa-i zic sa faca demersurile pt modificarea adresei de corespondenta si ca firma lui sa nu mai figureze unde locuiesc eu dar fara niciun rezultat. Ce pot face in conditiile in care partea amiabila nu duce la niciun rezultat? Mentionez ca am si o declaratie notariala pe care a dat-o dupa ce am facut contractul de v-c in care a declarat ca nu mai are nicio pretentie asupra imobilului.
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 13:52, 19 Noiembrie 2014
Il puteti actiona in instanta pe obligatia de a face, respectiv mutarea sediului social de la adresa x precum si inregistrarea in Registrului Comertului a noului sediu social.
Cand ati cumparat imobilul acesta nu a declarat in cuprinsul contractul de vanzare cumparare ca la acea adresa nu figureaza sediul social al vreunei societati comerciale?
Multumesc pentru raspuns. Nu, in contractul de v-c nu a specificat nimic de acest aspect. Dar ca sa-l actionez in instanta asta presupune sa-mi angajez un avocat care sa sustina cazul, etc... Pot cere si daune pt ca s-a folosit timp de un an de zile de adresa mea in activitatea lui, ca e publicata pe site-uri, etc?
Daca va inhamati la asa ceva sa stiti ca este costisitor si de durata .... Sa stiti ca notarul trebuia sa solicite vanzatorului o declaratie in acest sens .....cititi contractul cu atentie.

ANAF-ul cauta astfel de societati care nu functioneaza la sediile declarate pt.ca fraudeaza bugetul general consolidat al statului ....asa ca puteti incerca sa trimiteti o notificare ANAF-ului
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
alla1975, utilizator
Am fost la ANAF si le-am cerut sa nu mai trimita pe adresa mea tot felul de avize pt fostul proprietar pt ca a vandut imobilul unde era punctul de lucru si acum eu locuiesc acolo... si mi-au zis ca inteleg situatia dar ca ei nu au ce sa faca ca totul vine de la Registrul Comertului...si ca dc el nu se duce sa declare ca a schimbat punctul de lucru nu pot face nimic. Am zis ca ma duc eu la R.C. si sa depun o declaratie cum ca eu sunt proprietar acolo si ca firma nu mai are cum sa aibe punct de lucru la adresa mea dar mi-au zis ca eu n-am nici o putere sa fac asa ceva. Eu nu mai inteleg nimic...eu am dreptate, sunt indreptatita si totusi nu pot face nimic fata de nepasarea si indiferenta fostului proprietar.
V-am trimis mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte Bosscostelino Bosscostelino Buna ziua. Am achizitionat un imobil cu contract de vanzare cumparare(legalizat la notar) in anul 2018 de la un proprietar, care la randul lui cumparase ... (vezi toată discuția)
Problema juridica ? gabi1953 gabi1953 Sunt propietarul unui apartament care este si sediul social al unei societati comerciale cu raspundere limitata detinuta de fiul meu . Firma nu mai are ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna seara, vreau sa-mi deschid un punct de lucru in alta localitate si in alt judet fata de sediu social.unde se depune actele,la registrul comertului unde ... (vezi toată discuția)