avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical afecteaza in viitor pensia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical afecteaza in viitor pensia?

As dori sa intreb ce se intampla cu perioada in care suntem in concediu medical.Am inteles ca in aceasta perioada se suspenda contractul de munca. Dar ce inseamna asta mai pe intelesul celor care nu suntem in domeniu? In viitor o sa afecteze pensia, eventul somajul, mai exact ce dezavantaje are angajatul care se imbolnaveste si trebuie sa ramana o perioada in concediu medical?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:01, 1 Iunie 2009
:ok:
buna ziua,
Sunt angajat la o firma (distributie produse alimentare) din noiembrie 2008.
Din nefericire in martie 2009 am fost diagnosticat cu tuberculoza si am intrat in CM. As dori sa stiu cum se calculeaza CM (daca se opresc imp ,sanatate, pensie ,somaj) avand in vedere faptul ca in cartea de munca am salariul minim pe economie si ca am primit pe 1 luna CM -460 lei.
As mai dori sa stiu daca perioada cat sunt in CM este considerata vechime in munca si daca pot beneficia de indemnizatie de somaj la expirarea CM.
Avand in vedere faptul ca patronii firmei nu mai doresc sa ma primeasca la serviciu as dori sa stiu ce drepturi am si ce ma sfatuiti sa fac.
Dupa parerea mea nu este corect si nici legal(oricui i se poate intampla)
In speranta ca voi primi raspuns VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
1. De ce ati pus intrebarea in doua topicuri?
2. V-am raspuns pe celalalt topic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum influenteaza concediul medical vechimea in munca? OctavianDinu OctavianDinu Va rog sa-mi raspundeti cum influienteaza concediul medical vechimea in munca ? Am aproape 35 de ani vechime in munca, am avut concedii medicale in perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul medical este vechime in munca? casandram casandram as dori sa stiu daca concedile medicale se adauga ca vechine ori se scad din nr de ani (vezi toată discuția)
Plata contributii pentru salariati aflati in somaj tehnic irumes irumes La societatea unde lucrez s-a dispus masura suspendarii cim-ului salariatilor pentru reducerea temporara a activitatii, fara incetarea raportului de munca, ... (vezi toată discuția)