avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sechestru pentru dobanzi si penalitati anaf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sechestru pentru dobanzi si penalitati anaf

Buna ziua,

ANAF a stabilit in urma unui control obligatii in plus la care se adauga dobanzi si penalitati. Intrebarea este : in cazul in care debitul principal se achita si mai raman dobanzile si penalitatile pot sa ne execute silit pentru bunurile sechestrate?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:03, 20 Noiembrie 2014
Nu cred ca puteti achita doar debitul principal, fara a achita dobanzile si penalitatile! Nu v-ati lamurit care-i secretul? Daca aveti o datorie de 100 de lei si dobanzile si penalitatile adunate fac alti 80 de lei si in buzunar aveti 100 de lei, banii d-voastra se vor duce astfel : 80 de lei ca sa stingeti dobanzile si penalitatile iar din debitul principal veti achita 20 de lei. Va mai raman din debitul principal 80 de lei de restituit, care la randul lor vor ,,produce" alte penalizari si dobanzi. De aici s-au inspirat camatarii!
Depinde si de debitul principal.

Pt TVA de exemplu penalitatile se platesc in cont separat , nu in contul in care se vireaya in mod normal TVA-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire accesorii,dobanzi si penalitati impozit auto caef caef Buna ziua. am si eu o intrebare. In luna septembrie 2021 am platit la zi impozitul auto pentru o perioada restanta de 10 ani , o suma deloc mica ,19.000 lei ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf flodan flodan Buna ziua. Acum 6-7 luni ANAF a ordonat o poprire pe contul bancar al unei persoane fizice (pentru CASS recalculat din anii anteriori) in urma careia banca a ... (vezi toată discuția)
Cass -dobanzi si penalitati ileanalipan ileanalipan Buna ziua , Eu am avut niste venituri din asigurari la care nu se platea sanatate ,am platit impozit si atat deoarece eram si salariata si faceam asigurari ... (vezi toată discuția)