avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bunuri de capital
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bunuri de capital

La achizitia unui autoturism ML, l-am amortizat in 4 ani de zile.
In cazul in care acest ML se vinde este incadrat in categoria bunurilor de capital la calculul pro-ratei cf art 149, s-au alte alte bunuri cf art 148.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:15, 20 Noiembrie 2014
Nu am inteles exact intreabrea dar potrivit CF:

ART. 149 Ajustarea taxei deductibile în cazul bunurilor de capital

(1) În sensul prezentului articol:

a) bunurile de capital reprezintă toate activele corporale fixe, definite la art. 125^1 alin. (1) pct. 3, precum și operațiunile de construcție, transformare sau modernizare a bunurilor imobile, exclusiv reparațiile ori lucrările de întreținere a acestor active, chiar în condițiile în care astfel de operațiuni sunt realizate de beneficiarul unui contract de închiriere, leasing sau al oricărui alt contract prin care activele fixe corporale se pun la dispoziția unei alte persoane; nu sunt considerate bunuri de capital activele corporale fixe amortizabile a căror durată normală de utilizare stabilită pentru amortizarea fiscală este mai mică de 5 ani; activele corporale fixe de natura mijloacelor fixe amortizabile care fac obiectul leasingului sunt considerate bunuri de capital la locator/finanțator dacă limita minimă a duratei normale de utilizare este egală sau mai mare de 5 ani;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri de capital beinaz a beinaz a Este considerat bun de capital (cf art. 149), autoturismul care are o valoare de inventar 50.000 lei si amortizarea fiscala stabilita este de 4 ani ? (desi ... (vezi toată discuția)
Prorata shinnygaby shinnygaby buna ziua. Sunt societate cu regim mixt.; calculez prorata. intrebarea mea este: am vandut o masina, venitul din vanzarea acesteia se include in calcul ... (vezi toată discuția)
Tva de ajustat la divizare beinaz a beinaz a Societatea A transfera catre societatea B active prin divizare , care urmeaza sa desfasoare activitatea economica care i-a fost transferata. Societatea ... (vezi toată discuția)