avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pontam timpul de deplasare in interes de serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pontam timpul de deplasare in interes de serviciu?

Buna ziua.
Societatea noastra are personal care se deplaseaza in interes de serviciu foarte des ( fac parte din corpul de control si merg peste tot in tara).
Timpul de deplasare de la sediul firmei la locul unde efectueaza controlul, precum si timpul de deplasare intre locatiile unde se efectueaza aceasta activitate ( deplasarea efectuandu-se pentru efectuarea controlului in mai multe locatii), intra in timpul de lucru? Cum pontez eu acest timp petrecut de personalul nostru pe drum in deplasarea de la punctul A la punctul B ?
Cel mai recent răspuns: moncu , utilizator 14:52, 20 Noiembrie 2014
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare - art.111 C.mun.

Nu constituie timp de lucru, timpul pe care salariatul, de exemplu, il petrece pe drum pentru a ajunge si a se inapoia de la locul unde este delegat.

Studiu de caz: Programul de munca si timpul de lucru in delegatie
[ link extern ]
Timpul de deplasare se va considera timp de lucru.

HG nr. 1860/2006 - privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului

ART. 10
Numãrul zilelor calendaristice în care persoana se aflã în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecãrii pânã la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncã, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.
ART. 11
Pentru delegarea cu o duratã de o singurã zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegãrii de mai multe zile, indemnizaţia se acordã numai dacã durata delegãrii este de cel puţin 12 ore.
Asta am inteles, dar cum il pontez? De ex: pleaca de acasa la ora 21:00, petrece cu trenul 7 ore, de la ra 04:00 dimineatza pana la ora 08:00 se cazeaza, doarme, dupa care de la ora 09:00 incepe programul de lucru de 8 ore. Termina programul de 8 ore se odihneste 3-4 ore doua care pleaca la drum.
Cum pontez eu deplasarea de la ora 21:00 pana la ora 4 dimineatza si somnul pana la ora 08:00? Cum il trec in pontaj, lasand la o parte diurna?
Nu aveti cum sa-l pontati , daca timpul de deplasare nu constituie timp de munca.
Cu scuzele de rigoare, rectific mesajul meu anterior:
Timpul de deplasare nu se ponteaza. Am facut o confuzie, m-am gandit doar ca timpul alocat deplasarii este inclus in perioada de calcul a diurnei.

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare karytat karytat Buna ziua. As avea si eu o intrebare. In CCM-ul firmei la care lucrez este un articol in care scrie ca orele lucrate penste program atunci cand esti in ... (vezi toată discuția)
Diurna catalin.todirica catalin.todirica Buna ziua! as dori sa stiu care este perioada penrtru care pot cere diurna in explemplul urmator. mentionez ca deplasarea a fost in interiorul tarii si nu am ... (vezi toată discuția)