avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare sambata si duminica

La o societate de apa si canal , orele lucrate sambata si duminica pentru interventii , avarii , intra in categoria orelor suplimentare ? cum se platesc aceste ore ? modul de plata se prevede in CCM societatii ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 20 Noiembrie 2014
Munca in zilele de repaus saptamanl nu intra in categoria orelor suplimentare.

Sporul pentru munca in zilele de repaus saptamanal este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Art. 137. C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in zilele de sambata si duminica luciansimionescu luciansimionescu Buna ziua , zilele libere lucrate (Sambata si duminica)pot fi considerate ore suplimentare? Exista obligativitatea de recuperare in natura ? Daca acestea nu ... (vezi toată discuția)
Sanbata zi normala de lucru ContSters71676 ContSters71676 Buna seara. Angajatorul are dreptul sa declare toate zilele de sambata zile normale de lucru, iar plata pentru o zi de sambata sa se faca normal,deci sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Procent ore suplimentare alinapene alinapene Ce procent se acorda la calculul orelor suplimentare efectuate in zilele de repaus saptamanal (sambata, duminica), 75% sau 100%? Care este articolul din Codul ... (vezi toată discuția)