avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conflict de competenta teritoriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conflict de competenta teritoriala

buna seara numele meu este Bodnar Florina locuiesc in Cipru cu fetita mea . in februarie 2014 am depus actele de divort prin avocata mea din orasul in care am locuit in Ro. timp de citeva luni nu sa intimplat nimic , dosarul da mutat in orasul in care locuieste sotul meu , de acolo sa declinat la Bucuresti , acolo sa decis ca totusi sa solutioneze cazul , orasul in care locuieste sotul meu . Am platit o alta avocata si in orasul sotului meu , nici acum nu se intimpla nimic , mentionez ca divortul este excesiv din vina sotului , astep de aproape un an si nu se intimpla nimic . vreau sa spun ca sotul meu se foloseste si acum de alocatia copilului . Deoarece nu am sentinta civila de divort nu pot sa-i fac actele de sedere fetitei mele ,nu pot sa-i mut alocatia aici , nu pot face nimic pentru copilul meu , sunt o mama singura care imi cresc copilul asa cum pot , am cheluit cu toate actete traduse apostulate si legalizate plus imputerniciri aproape 2000 de euro ,sunt la capatul puterilor , chiar nu ma poate ajuta nimeni ? chiar nu stiu unde sa mai apelez , multumesc
Cel mai recent răspuns: moniqa , utilizator 23:11, 24 Noiembrie 2014
Ancheta sociala devine obligatorie pentru ca se va stabili si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti. Va asigur ca procedura este urmatoare referitor la ancheta sociala: se solicita prin intermediul tribunalului, comisie rogatorie pentru efectuarea achetei sociale in Cipru.
Martori nu se audiaza prin comisie rogatorie in cazul dumneavoastra.
Nu vreau sa dau vina pe nimeni, insa uneori o cerere adresata unei instante necompetente teritorial poate conduce la o durata considerabila a judecatii si daca mai iau in calcul si ce spuneti de ancheta sociala.....gasesc ca nu va aparati cum trebuie.
Acest proces dueaza de regula in prima instanta cam 1 an.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
ContSters334413, utilizator
adica cum nu ma apar cum trebuie ? cind eu am asteptat 5 luni ancheta sociala , si nu a venit nimeni , nu imi e frica de nimic , copilul meu merge la scoala , avem un contract de inchiriere am un contract de munca , totul e bine , problema e ca avocatii fiecare are alta cale de rezolvare , unii mai usoara si sigura si altii mai anevoiasa , ptr ca mie cine mi-a zis ca se va face comisia rugatorie pentru martorii mei , are o functie de avocat .
si poate ca nu sunt eu bine informata sau poate asa e procedura legala ,sa se mute un dosar de divort, de la o un oras la celalalt si apoi in capitala, sa se decida care dintre judecatorii este competent sa solutioneze un caz de divort , noua luni de zile .
Doamna, cititi Regulamentul CE nr. 2201/2003 si tineti cont si pt programul de vizita cand se va stabili. Instanța competentă în caz de divorț[6]Modificare

Indiferent de locul unde a fost încheiată căsătoria sau de cetățenia avută de soți, cererea de divorț poate fi introdusă în fața instanțelor competente din statul:

reședinței obișnuite a soților sau
ultimei reședințe obișnuite a soților în condițiile în care unul dintre ei încă locuiește acolo sau
reședinței obișnuite a pârâtului sau
reședinței obișnuite a unuia dintre soți (în caz de cerere comună) sau
reședinței obișnuite a reclamantului, în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin un an, imediat înaintea introducerii cererii sau
reședinței obișnuite a reclamantului, în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin șase luni, imediat înaintea introducerii cererii și în cazul în care acesta este fie cetățean al statului membru respectiv, fie, în cazul Regatului Unit și al Irlandei, are "domiciliul" în acel loc.
Cererea de divorț poate fi introdusă și în statul de cetățenie a celor doi soți sau, în cazul Regatului Unit și al Irlandei, în statul "domiciliului" comun.
Multumesc mult, pentru raspunsuri .

Alte discuții în legătură

Divort in romania dar cu domiciliul sotilor si al copiilor in italia ClydeS ClydeS Revin cu o speta din divort ! Sotii traiesc in Italia dar ultimul domiciliu comun a fost intr-o localitate de langa Bucuresti.Divortul va fi in Romania, nu ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania, divort in romania? oveja oveja Am si eu o intrebare: m-am casatorit in Germania, avem dubla cetatenie romana/germana atat eu cat si sotul. Am locuit impreuna, domiciliul comun fiind in ... (vezi toată discuția)
Divor strainatate dragganu dragganu buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)