avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda ITM
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda ITM

Buna seara,
Asociatia de proprietari a fost amendata de catre ITM in urma unui control facut in urma unei reclamatii din partea unuia dintre membrii asociatiei precum ca administratorul blocului si ingrijitorul ar fi angajati la negru iar sumele incasate pt CAS si impozitul aferent salariilor respective ar fi fost incasate de catre administrator si presedintele asociatiei. In urma controlului s-a dovedidt ca cei doi erau angajati cu contract de colaborare iar CAS si impozitul pe salar erau achitate la zi. Deoarece cei doi erau cu contract de colaborare si nu cu contract individual de munca asociatia de proprietari a fost amendata cu 20.000 lei. Intrebarea mea este in cazul in care amenda nu va fi anulata in instanta de catre cine va fi suportata aceasta. De catre presedinte si administrator care au ignorat diferenta de incadrare sau de catre toti locatarii, Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 21 Noiembrie 2014
In 18.07.2014 s-a primit procesul-verbal de stabilire si sanctionare a contraventiei si imediat atunci s-a inaintat spre instanta anularea amenzii, abia acum urmand sa fie primul termen.
Codul muncii:

CAPITOLUL IV: Răspunderea contravenţională
Art. 260
(1) Constituie contravenţie şi se sancţionează astfel următoarele fapte:
.............
e) primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1) , cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată;
f) prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;

Deci plateste amenda si asociatia, dar si cel care munceste fara a avea CIM.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
elga50, moderator
Intr-adevar, asa este, iar userul a confirmat ca s-au primit 3 amenzi , una pe asociatie, una administratorul ca p.f si una ingrijitorul ca p.f.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm primita de asociatia de proprietari. irc80 irc80 Buna seara!O sa fiu scurt si la obiect.Recent asociatia de proprietari a primit amenda de la ITM in valoare de 10.000, deoarece administratorul nu detinea ... (vezi toată discuția)
Cine plateste amenda itm in cazul asociatiilor de proprietari kta87 kta87 la o asociatie de proprietari s-a dat o amenda pentru ca nu era angajata femeia de serviciu si administratoarea la data la care au cerut actele( au avut ... (vezi toată discuția)
Amenda itm asociatie de locatari bucuresti mihaipetre1987 mihaipetre1987 Buna ziua, Sunt un membru al unei asociatii de locatari din Bucuresti.Recent am primit o amenda din partea ITM in valoare de 10.000 lei asociatia si 10.000 ... (vezi toată discuția)