avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMPREJMUIRE TEREN SI VINZAREA ACESTUIA .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMPREJMUIRE TEREN SI VINZAREA ACESTUIA .

Am un teren care este cale comuna de acces , dar sunt proprietr pe o suprafata de 2/3 din suprafata . Un vecin vrea sa cumpere suprafata asta care-mi revine . Pot vinde aceasta bucata de teren ? Am act de proprietate , dar repet acum este cale de acces . Daca-l vind celorlalti le ramine o deschidere destul de mica . Sau eventual il pot imprejmui si sa fac uin garaj pe el ? Nu cred ca am sa - l vind dar ar fi bin sa stiu cum stau
Cel mai recent răspuns: teren1974 , utilizator 21:13, 20 Noiembrie 2014
Puteti folosi liber, dar conform legii, proprietatea dvs
terenul dvs. este afectat de un drept de servitute de trecere.Binenteles ca il puteti vinde dar odata cu dr de proprietate se transfera si dr de servitute care este un drept accesoriu ( dr celorlalti proprietari vecini de a va tranzita proprietatea). Daca vecinii nu au alta cale de acces, nu puteti sa-l imprejmuiti
le ramine o portiune au pe unde trece . daca sunt proprietar , sunt obligat sa-i las sa treaca gratuit sau cum ? nu pot vinde ce imi apartine ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Servitutea de trecere - gratuita? gnu gnu Buna ziua. Am in proprietate un teren (loc de casa). Vecinii din jur au construit case + gardul imprejmuitor fara a ceda o parte pentru drum. Acum vor ca ... (vezi toată discuția)
Vinzare cu bucluc ! ajutor !! ContSters355039 ContSters355039 Am un cumparator - casa si teren . Aceasta casa , are intrarea principala pe un drum servitute de trecere si o curte interioara . Am 2/3 din terenul ce compun ... (vezi toată discuția)