avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM pentru absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM pentru absente nemotivate

Buna ziua,

O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii fac suspendare pentru absente nemotivate si apoi ii fac incetarea? In baza carui articol ii fac incetarea?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 29 Octombrie 2015
Daca ii faceti pe absente nemotivate desfacerea CIM asta va presupune sa convocati comisia de disciplina, sa deschideti cercetarea, samd, ceea ce este mai complicat. Daca insa aveti nevoie de prezenta ei in post si nu isi respecta preavizul (care este obligatoriu in cazul asta pentru ea) puteti sa ii trimiteti o notificare, sa evaluati pierderile cauzate societatii prin lipsa ei, apoi sa i le imputati la lichidare. Mult succes.
Sunt doua posibilitati :
- fie o pontati nemotivat pe durata preavizului si apoi incetati c.i.m. in baza art.81 C.mun.

- fie demarati procedura cercetarii disciplinare si ii incetati c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun.
Suspendarea c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare nu este obligatorie.
1. Ca sa nu va mai complicati cu concedierea pentru absente nemotivate ii facti incetarea contractului individual de munca (CIM) cu art. 81(1), la data expirarii perioadei de preaviz.

2. Pe perioada scursa de la data lipsei de la munca si pana la data incetarii CIM o pontati nemotivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - preaviz Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Cum inceteaza un contract individual de munca in cazul unui salariat care-si da demisia fara respectarea perioadei de preaviz iar administratorul ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Angajat demisionat cu preaviz ionela11 ionela11 angajat demisionat cu preaviz Buna ziua, Avem un angajat care a demisionat cu preavizul de 20 zile lucratoare....si-a luat restul zilelor de concediu in ... (vezi toată discuția)