avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA nedeclarat la timp si poprire suma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA nedeclarat la timp si poprire suma

Buna ziua,
In anul 2012 am fost platitor de TVA trimestrial iar in anul 2013 in luna ianuarie am avut plati intracomunitare(bonuri motorina,facturi reparatie si alte cheltuieli diverse) care le-a inregistrat in firma contabila.Nestiind contabila ca prin achizitia sau plata unor bonuri facturi intracomunitare firma trece de la plata TVA-ului de trimestru -> lunar ea a declarat tot trimestrial TVA-ul.In luna octombrie 2014 mi-a venit o instiintare cum ca mi s-a facut poprire pe cont in suma de 13117 lei din luna august 2014 pe TVA pe anume doua titluri executive emise in luna august 2014. Binenteles banii in luna noiembrie mi s-au si transferat catre ANAF. M-am dus cu acea instiintare la ANAF si mi s-a zis contabila nu a declarat pe anul 2013 decat trimestrial in loc sa imi modifice lunar si s-au facut niste declaratii de impunere din oficiu pe lunile in care nu s-au declarat si nu imi mai restituie nici un ban.Eu i-am explicat ca mi-am platit toate darile pe anul 2013 si pe 2014 prezent si ca inca mai am de recuperat TVA si mi-a zis ca acea socoteala din oficiu este in urma unui ALGORITM FINANCIAR DIN OFICIU. SI prin urmare eu am ramas fara acea suma de 100 si ceva de milioane vechi...
Ce pot face? Cum pot proceda.
Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:49, 28 Noiembrie 2014
nu. este chiar cazul meu!
Interesanta situatia dvs. Ce nu reusesc sa inteleg este de ce nu v-au notificat asupra perioadei si s-au trezit sa puna din oficiu un TVA.
Conform Art. 83 alin. 4 Cod Procedura Fiscala, (...) "Stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale nu se poate face inainte de implinirea unui termen de 15 zile de la instiintarea contribuabilului privind depasirea termenului legal de depunere a declaratiei fiscale." Cititi dvs. mai departe respectivul articol. Trebuia sa aveti si Decizia de impunere din oficiu de la ei.
Daca nu pot demonstra ca au respectat aceasta procedura, puteti contesta in contencios administrativ respectiva executare silita prin poprire si a cauzelor care au condus la ea.
Nu se mentioneaza nimic expres despre caracterul definitiv al impunerii, dar acest fapt rezulta din prevederile alin 4.1.1 al aceluiasi articol.
mie mi-au trimis prin posta notificari dar eu nu le-am ridicat pentru ca nu am fost in tara. Cand am fost la ANAF mi-au zis ca ei mi-au trimis notificari dar nu le-am ridicat. In cazul asta ce mai pot face?
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
alexdp, utilizator
Ok, numai ca din pacate ei pot face dovada comunicarii instiintarilor si Deciziei de impunere.
Sincer, nu as vrea sa va dau sperante desarte, dar consultati si un jurist sa vedeti daca sunt sanse de castig in instanta.
Numai bine!
Dar daca ati solicita un control pe linie de TVA? nu sunt sigur ca ar functiona dar merita intrebat. eventual puneti intrebarea pe site-ul anaf-ului la sectiunea asistenta contribuabili.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contabile alexdp alexdp Buna ziua, In anul 2012 am fost platitor de TVA trimestrial iar in anul 2013 in luna ianuarie am avut plati intracomunitare(bonuri motorina,facturi reparatie ... (vezi toată discuția)
Tva impus din oficiu baboska baboska Încerc să prezint problema pnctual: 1. Societate înregistrată cu perioada fiscală trimestrială, în iulie 2009 comite o eroare materială în D300 (pe ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere din oficiu pentru declaratie nedepusa in 2007 CONTABIUM CONTABIUM Buna ziua, Am primit in aprilie 2013, o decizie de impunere din oficiu pentru impozit pe profit aferent trimestrului 1 din 2007, pentru nedepunerea ... (vezi toată discuția)