avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proceduri in caz de conflict la locul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proceduri in caz de conflict la locul de munca?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare : de competenta cui este medierea unui conflict dintre doua angajate? Sa ma fac mai inteleasa va expun situatia si mediul in care se lucreaza sub presiune si stres:
- o persoana care nu a avut nici o abatere, nici un referat sau vreo mustrare, nici o absenta nemotivata si cealalta care se afla in conflict cu toata lumea, cu vecinii, colegii, care filmeaza si fotografiaza pe oricine ca sa poata sa aiba la mana si sa santajeze.Asadar aveti profilul celor doua persoane care au intrat in conflict la locul de munca. De atunci, in timpul serviciului au loc bruscari fizice si injurii si jigniri aduse la adresa primei persoane de catre cea de a doua si de catre sotul ei( care este angajat la aceasi companie, dar care si stau doar la 2 minute de locul unde persoanele isi desfoasoara munca zi de zi).
Vreau sa va spun ca s-a intocmit referat dar care nu a fost trimis catre sediul central de catre seful direct superior, pe motiv de culoare politica ( adica cei doi soti au sustinut prin vot implicarea acestuia la un post din primarie, fapt pentru care sunt favorizati). De asemenea persoana in cauza, a instiintat si liderul de sindicat la nivel grup, iar acesta a fost scos afara de catre seful de care va spuneam mai sus. Deci pe langa toate lucrurile acestea, tot ei( sotii) au facut plangere la politia din zona respectiva (rurala) pe motiv de jigniri, iar agentul a venit pe programul de munca a persoanei pentru a afectua ancheta fara a instiinta maistrul, sau seful persoanei respective ( agentul s-a prezentat la locul de munca exact pe tura si in intervalul de timp in care se afla persoana respectiva la munca, lucru care mi-se pare abuziv, in sensul ca trebuia o chemare la sediu sau inafara programului sa solicite raspunsurile de la persoana).
Va rog sa imi spuneti pasii si procedurile care trebuie urmate pentru rezolvarea problemei, pentru ca mi-e teama sa nu se ajunga la atacuri fizice. :sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 1 Iunie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Si eu sunt de acord cu calea amiabila.Dar , daca nu se poate va trebui sa treceti la abaterea discilpinara.Departamentul de resurse umane trebuie sa se ocupe de acest lucru.Nu trebui sa tinem cont de culoarea politica , etnie sau alte motive personale.Trebuie sa se tina cont de competentele fiecarei persoane.Nici mie nu mi se pare legal ca agentul de politie sa vina la sediul societatii fara sa anunte in prealabil si sa efectueze anchete , fara sa fi avut loc un incident in acel moment.
Va multumesc pentru raspunsul prompt si sunt de acord cu dumneavoastra, dar cand liderul de sindicat este sesizat apoi scos de seful direct ierarhic al persoanelor afara, referatele nu sunt trimise la sediul central al companiei si cand nu exista transpartenta ci subiectivitate si favorizeaza doar o parte doar din motiv ca l-a votat pe fratele sau intr-o campanie?! Nu este acceptabil ceea ce se intampla,adica bruscari fizice si injurii aduse nu numai la adresa ei ci si a familiei, iar sotul acelei persoane intra in cladirea unde isi desfasoara persoanele activitatea si o ameninta, face propuneri indecente si un vocabular demn de usa cortului, iar ACESTA nu are nici o competenta de a pasi pe acea usa si totusi o face! Ceea ce ma doare si nu pot accepta ca se intampla intr-o companie unde inclusiv statul are anumit procentaj in detinerea actiunilor......deci daca in astfel de companii se intampla asa ceva unde se presupune ca ar trebui sa existe o cultura organizational si un management, adica un nivel de management superior, ce se intampla in restul companiilor?!
Va rog spuneti-mi cum si unde as putea indrepta aceasta persoana care lucreaza sub stres si unde siguranta ii est pusa in pericol!Care ar fi procedurile? Se poate semnala acest conflict la ITM sau nu stiu......astept raspunsuri..
"O cultura organizational si un management, adica un nivel de management superior"...ati mentionat dmv ceva mai sus de culoarea politica....pile , cunostinte, relatii...mai putina cultura , eductaie , etica si profesionalism..dar , nu acesta-i problema.Puteti sa faceti plangere la politie.Adunati cat mai multe dovezi cu privire la acest aspect.Ati putea sa-l actionati in instanta sau puteti apela la Uniunea Centrelor de Mediere din Romania care demonstreaza ca partile in conflict alege cu incredere sa-si solutioneze disputa prin mediere care le confera avantajul unor rezultate mai convenabile si durabile pentru ambele parti, satisfacandu-le mai bine interese.
Mult succes ,
Poate la Consiliul de Administratie al societatii, daca nu e si el afiliat la culorile acelea politice..
Nu intotdeauna statul promoveaza un management rezonabil, as putea spune ca se intamplat mai mult invers, maia ales daca comparam cu companii private seriose ..

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care ma rugat sa va intreb urmatoarele 1. Are un coleg care in fiecare zi o semneaza in condica pe o doamna ( cu semnatura ei ) , ... (vezi toată discuția)
M-ar interesa sa aflu dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care ma rugat sa va intreb urmatoarele 1. Are un coleg care in fiecare zi o semneaza in condica pe o doamna ( cu semnatura ei ) , ... (vezi toată discuția)
Discutie aprinsa nik2003 nik2003 Lucrez ca sef coloana la o societate publica de transport in comun, sunt si lider de sindicat la sectia unde lucrez, Intr- o dimineata la sedinta de operativa, ... (vezi toată discuția)