avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Vreau sa-mi deschid un magazin cu haine de firma
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Vreau sa-mi deschid un magazin cu haine de firma

vreau sa-mi deschid un magazin cu haine de ex. nike, adidas, diesel . voi achizitiona hainele onlinedin uk factura urmand sa o primesc pe mail si am inteles ca imi trebuie acel certificat de calitate sau conformitate ,daca nu il primesc de la cei care iau produsele ,le pot valorifica undeva sa primesc acel certificat
Cel mai recent răspuns: sorin_srn , utilizator 18:12, 22 Noiembrie 2014
Ar trebui sa primiti si factura si certificatele in colet. Daca e firma serioasa...daca nu...cautati alt furnizor.
Printre randuri citesc totusi ca nici d-voastra nu sunteti convins ca produsele sunt originale. E interzis sa vindeti bunuri contrafacute iar daca o faceti e pe riscul d-voastra. Repercursiunile sunt amenda, confiscarea marfii conrafacute si inchiderea activitatii.
In anumite circumstante (de exemplu daca un client face plangere la OPC si depune declaratie scrisa ca l-ati indus si in eroare privind originea marfii) fapta e considerata infractiune:
"Art. 5. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă:
a) folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant"
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
eu am facut comanda de la ei de niste incaltamin pentru mine factura o primesc pe mail iar certificat nu am primit dar am fost multumit parerea mea ca sunt originale dar, vreau sa stiu daca ma pot duce undeva sa le verifice pentru a primi acel certifcat la anpc de ex? multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare rusen.ionut rusen.ionut Buna ziua(seara), Am o intrebare referitoare la comercializarea de haine originale (marci cunoscute nike, adidas, zara etc) si daca acest lucru este legal ... (vezi toată discuția)
Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)