avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu medical

Buna ziua!
Sunt profesor pensionat cu grd. III de invaliditate si lucrez cu1/2 norma in aceeasi
institutie.In lunile iulie si august am fost in concediu de odihna, iar pe trim.II si III am primit si sumele cuvenite prin hotarare judecatoreasca. In urma unui accident am suferit o fractura la piciorul drept necesitand interventie chirurgicala.Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical initial si pentru cele in continuare? Se tine cont si de cuantumul pensiei?
Va multumesc.
PS. am avut accidentul pe 4 oct.2014.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
stohanov, utilizator
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 23:53, 24 Noiembrie 2014
Calculul e complex dar pot sa va spun ca nu se tine cont de pensie pentru ca medicalul se elibereaza pentru a primi bani de la angajator, nu de la casa de pensii, ca masura de protectie pentru persoanele aflate in incapacitate temporara de munca. In calitate de pensionar legea presupune ca nu va aflati in incapacitate temporara de munca, ar fi culmea sa munciti pentru pensie, nu?
Cum calculam concediu medical:
I.Se constituie baza de calcul din ultimele 6 luni inaintea lunii de acordare a concediului medical.
II. Se totalizeaza veniturile persoanei pentru cele 6 luni luate in calcul.
III. Se calculeaza media zilnica a veniturilor impartind totalul veniturilor la numarul total de zile stabilit la punctul I.
IV. Se calculeaza indemnizatia propriu-zisa inmultind media zilnica de la pct. III cu numarul de zile lucratoare din perioada de concediu medical, la care se aplica procentul stabilit pentru tipul de concediu.
Certificatul de concediu medical il depuneti la scoala pentru ca aveti contract individual de munca cu program de 4 ore.

Au dreptul la pensie de invaliditate persoanele care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, cazul Dvs. aveti incadrare in gr.III de invaliditate, este o masura de protectie.
La suma pe care o primiti de in baza deciziei de pensioanre de invaliditate gr. III, nu se calculeaza concediul medical.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Concret: venitul din pensie nu se ia in calcul,dar sumele din hotararea judecatoreasaca?
Se plateste CAS,CASS,somaj,impozit etc.?
Va multumesc frumos.
Da, daca hotararea judecatoreasca este pentru drepturi salariale calculate la contractul individual de munca

Drepturile de natura salariala castigate in baza unei hotarari judecatoresti definitive sunt calculate pe state de plata rectificative.
Pentru sumele respective le sunt calculate impozit pe venit, contributii sociale angajat, angajator si declarate in declaratie rectificativa 112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de risc maternal si cm sarcina si leuzie ContSters166483 ContSters166483 Buna ziua, Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema. Am nascut pe data de 14.05.2010.Din data de 01.01.2010 am fost in concediu de risc maternal si in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ionutdumitrascu ionutdumitrascu buna ziua ,eu am avut 20 de cancediu medical ,cancediul este platit 85 la suta ,salariul este de 970 de lei , cati bani ar trebui sa iau sau care este formula ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul indemnizatie concediu prenatal acio acio Buna ziua, Ce luni se iau în calcul pentru a stabili baza de calcul pentru indemnizație concediu prenatal. De exemplu primele zile de concediu prenatal au ... (vezi toată discuția)