avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O intrebare - iesire din tara cu minor fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O intrebare - iesire din tara cu minor fara consimtamantul tatalui detinut in penitenciar

am o prietena care ar dori sa stie daca ar putea iesi din tara cu copilul ei fara acordul tatalui copilului. mentionez ca tatal copilului se afla in penitenciar. sunt casatoriti , dar ea intentioneaza sa divorteze in scurt timp. va multumesc pentru sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 23 Noiembrie 2014
Nu are cum. Ii trebuie procura din partea acestuia. Poate introduce actiunea de divort si daca este arestat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
va multumesc de raspuns
Sa ia legatura cu tatal, poate vrea sa isi dea acordul. Daca nu, poate apela la instanta ca aceasta sa suplineasca prin hotarare acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot iesi cu cpilul din tara daca tatal este arestat? madlena madlena salut, am o mare problema doresc sa calatoresc cu fetita mea minora,in afara tarii,dar tatal ei aste arestat si copilul este pe numele lui - prin proces de ... (vezi toată discuția)
Despre parinti divortati cu un copil de 3 ani pavelelena99 pavelelena99 Fiica mea e divortata are un copil de 3 ani vrea sa plece cu copilul in germania la fratele ei anul trecut a primit imputernicire de la fostul sot dar acum el ... (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara fara procura bergheauamaria bergheauamaria Buna ziua, As dori sa stiu cum pot scoate copil minor din tara fara procura din partea tatalui. Mentionez ca acesta este disparut de mai bine de 3 ani si ... (vezi toată discuția)