buna ziua. Am achizitionat un autoturism din cj pe o firma in data de 23 10 2014 moment la care am acceptat tranzactia fara certificat fiscal deoarece acest document este valabil doar in luna in curs si fiind ca mai erau 5 zile lucratoare nu as fi reusit sa fac toate demersurile pentru inmatriculare RAR calcul taxa timbru si toate cele necesare inmatricularii. Am cazut de comun acord ca in data de 3 11 2014 imiva trimite prin curier certificatul fiscal fapt care nu s-a concretizat fiindca in saptamana 3-7 noiembrie m-a tot amnat ca maine si tot asa sambata am aflat de la stiri din media ca in piata de masini din cj a fost o actiune care viza samsarii de masini pentru evaziune fiscala moment in care a fost arestat si reprezentantul firmei pe care am achizitionat si eu autoturismul. Care ar fi rezolvarea in cazul meu cu toate actele pregatite si achitate.iar masina o tinin garaj fara a o putea inmatriculafiindca imi lipseste certificatul fiscal.
Astept un raspuns si sfaturi care m-ar ajuta in demersul de a inmatricula masina
Problema cu înmatricularea se poate rezolva cumva, problema ar fi daca aceasta masina apare ca fiind furată, daca Spuneti ca a fost Arestat Dnul de la care ati luat masina. Daca Spuneti ca a fost o astfel de acțiune acolo, chiar daca sunteti cumpărător de buna credința, ar fi indicat sa verificați si acest aspect. Daca aveti factura, puteti încerca sa dați de respectiva firma sa va faca o delegație ptr radiere si sa scoateți fiscalul.
in urma RAR-ului daca era furata masina as fi stiut, furtul este exclus, problema este ca TVA-ul pt aceasta masina nu cred ca este platit din moment ce este acuzat de evaziune fiscala pt neplata TVA-ului pt masinile aduse din U.E. Mi-ar accepta oare cei de la inmatriculari un certificat cu datorii, nu stiu ce spune codul fiscal referitor la masinile second din spatiul intacomunitar??M-as bucura tare mult sa-mi da-ti ceva sfaturi, multumesc !!
Oug nr.120/2021
VasileRvd
Ținând cont că din Iulie 2022 conform unei OUG , cel care aduce mașina din spațiul european, trebuie sa îi facă și RAR-ul. Cât de legal e cea ce ... (vezi toată discuția)