avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare prin schimb de drepturi de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare prin schimb de drepturi de mostenire

tata decedat in 2004.Mama decedata in 2014. Masa succesorala o casa si terenuri agricole.Mostenitori 2 copii.Acestia au convenit verbal sa faca schimb de bunuri in sensul ca unul vrea sa devina proprietarul casei iar celalalt al terenurilor.Adevarul esten ca unul din mostenitori vrea sa cumpere de la celalalt partea lui de teren si urmareste sa ocoleasca obligatia de a mai face carte funciara si chiar act de vanzare cumparare..Exita asemenea posibilitate?Mie personal mi se pare imposibil dar doresc urgent un raspuns deoarece suntem frati si nu vreau sa creada ca ma impotrivesc
Cel mai recent răspuns: sejc_2010 , utilizator 14:23, 27 Noiembrie 2014
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere intre frati sejc_2010 sejc_2010 Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema care mi se pare destul de greu de explicat..Suntem 2 frati.Parintii nostri sunt decedati.Unul in 2004 iar celalalt ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul parintilor mircea62 mircea62 Tatal decedat 2004,mama 2006,urmasi 3 frati din care unul decedat 2014.Dupa decesul fratelui nu s-a facut succesiune,dupa el raman 2 fii si sotia.Mostenitori ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)