avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intelegere intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intelegere intre frati

Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema care mi se pare destul de greu de explicat..Suntem 2 frati.Parintii nostri sunt decedati.Unul in 2004 iar celalalt in 2014.Pana in prezent nu s-a facut nicio iesire din indiviziune.De pe urma lor a ramas o casa si teren extravilan .Vrem sa instrainam casa iar pamantul il vrea fratele meu..Fratele vrea sa cumpere partea mea de pamant oferindu-mi o suma de bani iar la notar sa-mi ofere in compensatie dreptul lui de mostenire al caseipentru pamant .Prin asemenea tertipuri- respectiv o conventie la notar- spera el sa nu mai faca acte de vanzare cumparare pentru pamant care implica carte funciara si alte taxe.Personal mi se pare alambicate lucrurile ,si imposibil de realizat.Rog un raspuns de specialitate urgent cu multumiri anticipate.
Fratele dvs vrea sa faceti partaj succesoral. Este solutia cea mai buna daca va intelegeti asupra modului cum sa impartiti bunurile ramase de la parinti.
E o solutie buna, insa pentru dv. depinde ce tip de acte, concret, vrea fratele sa semnati. Da, e mai dificil de inteles, e mai alambicat, cum spuneti.
Incheiati un act de partaj voluntar.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul voluntar se poate sparge ? Brunetzel` Brunetzel` Buna seara ! Am rugamintea sa imi raspundetzi la intrebarea daca partajul voluntar poate fi contestat , sau daca poate fi atacat , cu urmatoarele precizari ... (vezi toată discuția)
Acceptarea si renuntarea la mostenire seneca399 seneca399 Dupa ultimul autor au ramas trei copii(inca in viata) care solicita deschiderea succesiunii.Doi dintre ei ar vrea sa renunte la dreptul lor din casa si teren ... (vezi toată discuția)
Desfiintare hotarare elviz elviz Suntem doi frati, ne aflam intr-un proces de partaj succesoral, am aflat ca fratele a vandut unul din terenurile ramase ca mostenire fara acordul meu printr-un ... (vezi toată discuția)