avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimburi de teren intre fermieri, fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimburi de teren intre fermieri, fara acordul proprietarului de teren

Buna ziua, Doresc daca se poate un raspuns. Speta este urmatoarea:
Un teren agricol de 2 ha, nu este arendat. Un fermier societate comerciala,, DDD,, fara nici un drept,fara acordul proprietarului,fara un contract de arenda ia acest teren il cultiva dupa cum doreste ba mai mult face schimb de terenuri cu un alt fermier societatea ,,YYY,, Fermierul ,,YYY,, ACTUALMENTE LUCREAZA TERENUL DUPA CUM VREA EL. Intrebat de proprietarul de drept al terenului de ce lucreaza terenul fara acurdul proprietarului? Fermierul ,,YYY,, RASPUNDE : Am facut schimb de teren cu societatea ,,DDD,, pentru comasare. Cum pot aceste doua societati sa faca asa ceva ? Schimb terenuri fara nici un fel de act, Contract de arenda,imputernicire,acord scris ? Este o fapta penala ? Situatia dureaza de vre-o 3 ani.
Acestea insemnand ca eu maine pot da cui doresc sa munceasca si sa lucreze un teren situat in nordul capitalei. Asa pur si simplu ,,Lucreaza terenul ca ti-l dau eu. Nu se fac documente ?
Primaria da din umeri - Politia la fel .
Va multumesc
Cu stima
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 11:19, 1 Martie 2015
o actiune in pretentii reprezentand contravaloare folosinta ar putea avea succes

fiind teren agricol si necultivat de dvs..ar trebui sa va aparati cum ca ati lasat pamantul sa se odihneasca
Fapta se numeste tulburare de posesie si reprezinta o infractiune.
Primaria si politia trebuie "dea din umeri" in scris, bineinteles daca ati sesizat cazul tot in scris.
Faceti o plangere penala direct la Parchet.
Faptele stau exact asa: Tatal meu a avut acest teren dat in arenda unui fermier ,,SC OLIMPUS ,, care societate a intrai in procedura de faliment si lichidare cu datori mari la stat.anul 2008. Asta inseamna ca toate contractele de arenda nu mai exista SI AU DEVENIT NULE DE DREPT. Un alt Fermier societate DDD a facut cu proprietarii de terenuir alte contracte de arenda. Tatal meu nu a facut a muncit terenul singur. In anul 2009 tatal meu a decedat. Fiind din aceiasi localitate fermierul DDD apus stapanire pe aceste terenuri profitand de faptul ca noi copii traim in alte localitati la o departare de 200 km. Si de aici a inceput totul Fermierul DDD schimb de terenuri cu fermierul YYY. Dar cert este ca arunca vina unul in spatele celullalt. si tot nu elibereaza terenul. Eu intrebam Cum se poate face un schimb teren cu un teren care nu-ti apartine ? Aceste schimburi teren pentru comasari nu se fac in baza unui act scris si legaliza? Cum pot eu sa fac schimb cu terenul ce apartine cu acte altei persoane? Sa punem problema ca eu ocup asa de la mine putere un teren agricol in nordul capitalei -- Il lucrez dupa care ma plictisesc si il dau altuia spunand-ui ia terenul asta si dami altul la schimb. Sau lucrez terenul iau produsele -Nu platesc taxe pe castigurile realizate nu patesc impozite catre stat. Platestefraierul de proprietar impozit la primarie.Am fost la politie ,politia imi spune ca nu este tulburare de posesie dupa noul cod penal, Ba mult imi scrie ca fermierii au facut schimb intre ei pentru comasarea terenurilor si ca la momentul actual este lucrat de o fermier societate HHHH care nici nu exista inregistrata sub aces nume la ORNC . Primaria nu da relatii....
Daca aveti ideee ce as putea sa fac
Multumesc
Adr. Sim,
cyan a scris:

Fapta se numeste tulburare de posesie si reprezinta o infractiune.
Primaria si politia trebuie "dea din umeri" in scris, bineinteles daca ati sesizat cazul tot in scris.
Faceti o plangere penala direct la Parchet.


:tooth:

telecomanda

situatia dureaza de vre-o 3 ani.


domnule telecomanda:thumbup: nu esti nici in termen si mai ales nu stii daca astia sunt de buna credinta

insa indiferent de situatia morala..abuzarea proprietatii dvs va da dreptul la oarece despagubiri..

zic si io
Multumesc pentru timpul si raspunsul dat de d.voastra.
Da am facut reclamatie scrisa catre politie cu nr.de inregistrare.Da aveti dreptate poltia este in cardasie cu fermierul ( administratorul fiind om politic si consilier judetean din patrea PNL Ialomita)
Ei imi scriu: Conform noulul cod procedura penala nu este tulburare de Posesie si anume : Art. 256 Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Imi pun ca : Nu a fost ocupat terenul prin violenta si nici nu au fost desfiintate semnele de hotar.
Ba mai mult imi scriu sau deplasat in teren si ca nu au existat niciodata semne de hotar.
Totodata imi indica si o anume firma YYY firma pe care personal am cautat-o la registrul comertului si nu exista pe raza judetului+ personal an sunat la firme cu nume asemanatoare dupa raza altor judete , toti infirmand existenta lor in agricultura. Am intrebat politistul de caz cum este posibil ca sa se faca schimburi de teren fara documente. Politistul imi spuna ca dupa parerea lui nu este fapta penala ( Am inregistrare video ) Am insista si tot insist la telefon. Politistul imi spune ca nu stie unde este dosarul. sa-l las in pace ca nu stie carte ( inregistrare audio telefonica) Im scriu politisti ca tatal meu decedatul a primit titlu de proprietate dar niciodata un reprezentant al familiei nu sa prezentat la primarie pentru a fii pus in posesie. Desii Eu personal am solicitat scris 8 cereri- primariei in decursul anilor 2013- 2014 , ca un reprezentatnt al primariei sa mearga in teren sa-mi indice exact locul si sa-l delimiteze. Reprezentanti ai primariei au mers in teren cu mine au facut o masuratoare pe un alt teren situat la vre-o 400 metri de cel al carui proprietar sunt am Proces -Verbal cu acesta minciuna facuta de secretarul primariei si agentul agricol
In jud Ialomita ma lupt cu morile de vant
Eu va multumesc anticipat. Am ramas fara nici o idee posibila in acest caz
Cu stima
Adr. Sim

Alte discuții în legătură

Actiune granituire sau se poate si altfel ? telecomanda telecomanda Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva poltistului si procurorului de caz,pentru abuz in serviciu cornaca cornaca In anul 2014 am depus o plngere penala pentru Tulburare de posesie si abuz in serviciu impotriva a doi fermieri cat si impotriva reprezentantilor unei ... (vezi toată discuția)
Actiunea in granituire cine face expertiza? costuri taxa timbru ? dar mai ales impotriva cui? sturionul50 sturionul50 Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)