avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal contractual- cercetat disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal contractual- cercetat disciplinar

Un salariat bugetar contractual este invitat la efectuarea cerecatarii disciplinare prealabile, cercetare ce va fi facuta de o singura persoana, fapt stipulat in Codul muncii.
Acest fapt nu este contrar prevederilor din Contractul unic la nivel national unde se specifica ca cercetare abaterii disciplinare se face de o comisie , comisie in care trebuie trebuie numita si un reprezentatnt al sindicatului din care face parte persoana cercetata? Eu ce ar trebui sa fac? Sa le dau pace si daca propun o sanctiune disciplinara sa o contest?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:52, 1 Iunie 2009
1. Comisia poate fi compusa si numai dintr-o singura persoana.
2. Salariatul chemat la comisie se poate duce insotit de un reprezentant al sindicatului sau de un avocat.
3. Dva. trebuie sa va duceti la comisie si daca veti considera ca ati fost sanctionata pe nedrept sau nu s-a respectat procedura legala puteti face contestatie.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca referat de sanctionare axel0_0 axel0_0 salut , sunt nou in domeniul forumurilor dar sper ca cineva care se pricepe ma poate ajuta intr-o problema legata de concedierea pe motive disciplinare. din ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara shelley shelley convocarea , avand ca obiect cercetarea disciplinara de catre cine trebuie semnata? decatre membri comisiei sau administratorul o poate semna singur ? (vezi toată discuția)
Fff urgent ... astept raspuns ... probleme si abateri disciplinare! mmirela_m mmirela_m buna ziua! sunt noua aici, precum si in functia pe care o ocup si deja incep sa am probleme cu subordonatii :D sunt sef serviciu , personal contractual, am ... (vezi toată discuția)