Am sustinut un examen la Bucuresti acum ceva timp pe care din pacate nu l-am luat cu o lipsa de 0,20 pana la nota de admitere. Pentru a depune contestatie mi s-a spus sa fac un dosar cu un formal completat si sa il trimit la ei prin curier dar nu inainte de a plati 50% din valuarea examenului. Acesti bani urmeaza sa fie returnati in cazul in care admit examenul in urma constestatiei.
Intrebarea mea este urmatoarea: este normal sa platesc contestatie daca deja am platit examenul? Spun ca banii ii returneaza daca admit examenul, dar ce garantie am ca il voi lua? Nu mi se pare normala aceasta politica de devolutie a banilor prin admiterea contestatiilor pentru ca sunt interesati sa ia bani de la noi, deci sigur contestatiile vor fi, in mare parte, respinse.
Depinde ce se prevede in regulament si care sunt termenii respectivului concurs. Faptul ca v-ati inscris la acest concurs presupune ca aveati cunostinta despre aceste lucruri, si ati fost de acord. Nimeni nu va obliga sa depuneti aceasta contestatie.
In urma contestatiei depuse de Dvs., in cazul in care o veti depune, se dispune re-analizarea lucrarii a carei evaluare initiala o contestati. Acest lucru presupune munca depusa de profesorii sau comisia de evaluare a testelor si este normal sa existe un cost a carui valoare este inutil sa o discutam, fiind tarife stabilite prin ordine interne ale institutiei care a organizat examenele.
Din cunostintele mele, au fost cazuri in care, in urma contestatiei, dupa a 2-a analiza a testului, notele s-au majorat sau chiar s-au diminuat, este un risc pe care vi-l asumati, insa acest lucru nu trebuie sa devina o piedica in a realiza ceea ce v-ati propus.
:luck:
L.C.