avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire conturi
Discuție deschisă în Executare silită

poprire conturi

Am girat pe cineva in anul 2012.Am primit acum de la executor o adresa prin care ma instiinteaza ca am poprite veniturile din salarii, din contractul de colaborare cu firma de brokeraj cu care lucrez, si am blocate si conturile, nu mai pot efectua nici o operatiune?Este normal atat timp cat imi opreste din salariu, 1/3 din comisioane sa imi mai blocheze si conturile? mie nu imi mai ramane nimic, cf art 728 cod procedura civila nu are voie sa imi opreasca mai mult de jumatate din venituri!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
tatianaardeleanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 10:38, 26 Noiembrie 2014
puteti contesta poprirea pe conturi prin contestatie la executare.....dar pe acele conturi trebuie sa doveditit ca aveti exclusiv bani din salarii/contracte colaborare.
bine, dar in acele conturi nu intra numai venituri, depun bani pentrun tranzactii online pentru asigurati, plata facturi!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
tatianaardeleanu, utilizator
Este - dpdv legal - corect ce se intampla in cazul dvs. Poprirea de 1/3 din salar este doar una din formele de executare silita, creditorul avand puterea de decizie asupra formelor de derulare a executarii (concomitent sau pe rand).
Pana rezolvati problema, nu mai folositi aceste conturi (blocate) ci altele, pe alt nume (sotul, vecina, etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie creștere copil minima accalin accalin Buna ziua. Am si eu o intrebare legată de indemnizatia pentru creșterea și ingrijirea copilului și poprirea acesteia. Dacă o persoană are ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi razvan22 razvan22 buna seara mama are o datorie in valoare de 2000 ron iar acum 6 luni a primit de la un executor judecatoresc poprire pe toate conturile de la toate bancile ea ... (vezi toată discuția)