avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... NOTA DEBIT
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

NOTA DEBIT

am primit nota de debit in valoare de 7700 in luna octombrie, in luna respectiva mi sa oprit suma de 4000, diferenta nu se stie când o opreste ( peste cateva luni ) cum se inregistreaza in contabilitate ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 16:00, 27 Noiembrie 2014
Inteleg din intrebarea dvs. ca este vorba despre o operatiune intracomunitara in urma careia ati primit o reducere sub forma unei note de debit. Am inteles bine?
Ar fi utile informatii suplimentare.
exact este o operatiune intracomunitara
Bun pana aici. Mai inteleg ca aveti relatii comerciale continue cu partenerul extern din UE, astfel incat apar decontari succesive intre cele 2 firme.
Aici se rupe filmu', ca sa zic asa. In momentul in care dvs. ati primit nota de debit, inseamna ca dvs. sunteti clientul, deci dvs. sunteti cel care realizeaza achizitia intracomunitara. Nu inteleg cine si ce v-a oprit.
Cert este ca, daca am inteles corect sensul operatiunii (adica dvs. sunteti cumparatorul si beneficiati de o reducere comerciala cf. unei Note de debit) va trebui sa inregistrati in contabilitate respectiva Nota, cu taxare inversa (ca si la operatiunile de achizitii intracomunitare) si sa o raportati in D390 (cu acelasi cod ca cel al operatiunii de baza) si D300 cu minus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare declaratie 390 stelach stelach Buna seara am primit de la un furnizor intracomunitar , mai multe documente debit-note, pentru luni anterioare depunerii declaratiei 390. Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)