avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Profesor problema
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Profesor problema

Buna ziua , sunt mama a doi copii si am o problema cu profesoara de matematica a copiilor , de cand au intrat in clasa a 5 a si pana in prezent adica clasa a 8 a profesoara nu-si face orele asa cum ar trebui.Orele de matematica se tin in felul urmator :profesoara vine in clasa cu teoria trasa la xerox i le da unei fete din clasa sa le scrie la tabla iar dansa pleaca in cancelarie si mai vine la sfarsitul orei sa vada daca au scris de pe tabla .. Mentionez nu fac exercitii la tabla , note se pun doar in functie de celelalte note care le au copiii.Copiii mei stiu matematica doar de acasa , la scoala nu fac nimic . Am fost la scoala si eu si sotul am vorbit cu dansa dar tot nu s-a rezolvat nimic , face 2 , 3 ore iar apoi revine la obiceiul ei .Am vorbit si cu directoarea scolii ne-a spus ca ia masuri si tot degeaba . Acum 2 saptamani am vorbit din nou cu profesoara de matematica si cu directoarea scolii , i-am spus ca ne vom duce la inspectorat , timp de trei zile a facut ore cu ei si din nou si-a reluat obiceiul .Vreau sa va spun ca la simulare si la evaluarea nationala ,profesoara de matematica le scrie pe tabla rezolvarile , pozitioneaza camera sa nu bata catre tabla . Este ceva de nedescris generatii de copii care au iesit de pe bancile scolii si au mers catre liceu au plans cand au ajuns la liceu pentru ca din nota 4 nu ieseau la matematica si vorbesc de copii care aveau 10 media generala.Ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Va rog din suflet sa ma ajutati .
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:39, 28 Noiembrie 2014
Va inteleg ingrijorarea si apreciez ca incercati sa gasiti calea spre rezolvare. Ceea ce ma mira este ca alti parinti nu au sesizat ca ceea ce se petrece la orele de matematica nu asa ar trebui sa fie.
Cred ca ar trebui sa va adresati IN SCRIS conducerii scolii, solicitand rezolvarea neajunsurilor semnalate. In acelasi timp, adresati o cerere si inspectoratului scolar, cu mentiunea explicita ca in cazul in care nu se vor lua masuri, va veti adresa direct ministerului de resort si presei. Ar fi si mai bine daca ar s-ar mai gasi parinti la fel de de ingrijorati, deoarece schimbarea inspre normal nu este doar interesul dvs.
Sunt convins ca acesti pasi isi vor face efectul.
Ceilalti parinti nu au curajul de a lua masuri , nu le convine cum se fac orele de matematica dar cu toate acestea in fata ei tac nici eu nu-i inteleg . Probabil ca ei se gandesc ca sunt clas a a 8 si au de suferit la evaluarea nationala dar ce nu inteleg ei este ca atunci cand vor ajunge la liceu o sa le fie foarte greu si foarte greu sa i-a bacalaureatul.Se multumesc ca le da note mari acum . Sincer m-am saturat sa-i vad cum se plang pe la colturi dar nu vor sa faca nimic in privinta aceasta.
Sa nu va fie jena sau teama sa actionati, deoarece interesul copiilor este mult mai presus decat altceva.
Mutarea in alta clasa sau alta scoala.
Eu nu mi-as muta copilul, dar as pune o vorba (buna) pentru transferarea dascalului care nu isi face datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Sicanare elev Ionut6969 Ionut6969 Buna ziua ! Sunt elev la liceu, in clasa XI, nu pot spune ca sunt un model in liceu, insa am rezultate modeste, de ceva timp doamna mea profesoara de ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)