avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ?

Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in care am intrat in clasa a 6 a diriginta a trimis prin copii un biletel din partea scolii prin care se solicita alegerea optionalului obligatoriu de catre parinti impreuna cu copii .Noi am ales din 10 materii doua variante ; matematica -romana,matematica -informatica trebuia alese doua variante .Dupa 2 saptamani fica mea ma anuntat ca a fost pusa la optional educatie pentru sanatate si dans sportiv ,fica mea suferind de o boala de inima si e scutita de efort prelungit de la nastere.Am mers la doamna directoare pentru a vedea ce sa intimplat si raspunsul a fost :romana si matematica optional e pentru olimpici iar la matematica nefiind o eleva prea buna nu e buna nici la informatica ,iar in momentul in care am sugerat si insistat indelung sa schimbe dansul sportiv cu informatica a zis :(deci daca e asa si tot insistati am sa o pun la informatica dar sa stiti ca va ramine corigenta) din acel moment a inceput o lupta cu fica mea a ramas corigenta bineinteles cum a promis la matematica .Am hotarit sa mut copilul din scoala pentru a nu-i face mai mult rau ,am facut o mutare in alta scoala, dar inainte de a incepe scoala copilul meu deja era etichetat ca un copil problema, si de catre diriginta din noua scoala ,chiar fara sa vada copilul .am discutat cu diriginta si dupa o luna de scoala a recunoscut ca nu e cea ce sa auzit .dar bineinteles la insistentele doamnei directoare de la scoala de unde am plecat si doamna diriginta face presiuni sa mut copila din aceasta scoala recunoscand presiunea se face din partea doamnei director de unde am plecat .oare cu ce am gresit, atata timp cit eu cred ca am cerut cea ce se cuvenea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce fel de presiuni se fac? Ce i se cere copilului sa faca? De ce nu poate sa faca fata la ceea ce numiti dv. "presiuni"?
Parintii cred adesea ca profesorii se gandesc la cum anume sa-i faca rau unui copil, ceea ce e departe de realitate. Copiii nu spun parintilor tot ce trebuie spus sau deformeaza adevarul cu sau fara voia lor. Nu va poate raspunde nimeni la intrebare, cata vreme nu stim la ce va referiti in concret.
am vorbit personal cu diriginta si mi-a spus sa mut copilul din scoala recunoscind ca sa transmis "sa aiba grija de copil" de catre directoarea scolii de unde am plecat si acea conversatie am inregistrato pentru a avea dovezi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovezi pentru ce?
Stimate domn, niciun director de scoala nu este mai director decat altul, deci nu poate face presiuni asupra unui alt director, cu atat mai putin asupra vreunui profesor de la alta scoala. Altceva e acolo. Posibil sa fie cumva o incrancenare a dv. data de faptul ca optionalul trebuie sa fie alegerea parintilor. Nu e chiar 100% adevarat, pentru ca scoala trebuie sa dispuna de resurse umane pentru un optional si trebuie sa aiba grupa de minim 15 elevi pentru un optional.
Concluzia mea este ca exagerati si va determinati copilul sa se comporte refractar la sarcini. Indiferent in ce scoala o veti muta, problema va ramane. Pana cand lucrurile nu vor intra intr-o oarecare normalitate, problemele cu optionalul vor ramane, parintii vor avea aceleasi pretentii (nu spun ca nu sunt indreptatite, dar sunt imposibil de materializat), elevii vor avea comportament speculativ si se vor eschiva in indeplinirea sarcinilor, motivand ca sunt prea multe/grele/nu i-au invatat la scoala etc.

La aceasta scoala, unde este copila acum, ce probleme aveti? Eu asta am intrebat, ca sa incerc sa inteleg ...
presiunile nu sunt pentru directori ei se inteleg, doar se cunosc , la matematica ,romana,engleza ,biologie in acest an toate notele la aceste materii sint sub 5 in conditiile in care anul trecut media la biologie a fost de 8,matematica 5,romana 6,engleza 5 nu spun ca trebuie sa fie de 10 dar copilul face si ore suplimentare la engleza ,romana si matematica ,si a scazut la invatatura in loc sa urce iar eu acasa chiar ma ocup de ea verificam teme si daca a invatat iar diriginta e de engleza si actuala directoare adjunta la scoala noua de biologie ,ca doar directoarea adjuncta a venit in acest an scolar din scoala veche fiind profesoara de biologie in acea scoala nu la clasa ficei mele dar a avut ca directoare pe cea care am deranjato
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
rcip78, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sugerez o discutie cu psihologul scolar. S-ar putea sa nu fie vorba de presiunile de care vorbiti dv., ci de un prag psihologic pe care copilul sa nu-l poata depasi.

Alte discuții în legătură

Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! băiatul meu a rămas repetent pentru ca după 3 ... andreea 19 19 andreea 19 19 Buna ziua ! Băiatul meu a rămas repetent pentru ca după 3 săptămâni de greva in care profesorul de fizica a revenit la școala nu a vrut să-l asculte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt parinte de elev in clasa a vii-a si va rog frumos ... Goherty Goherty Buna ziua! Sunt parinte de elev in clasa a VII-a si va rog frumos sa imi spuneti si mie ce masuri trebuie sa ia un director cu o eleva care nu a intrat la nici ... (vezi toată discuția)