avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Obtinere numar de identificare fiscala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Obtinere numar de identificare fiscala

Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi se cere si un "tax identification number", adica, zic eu, un numar de identificare fiscala de la noi din Romania. Rog pe cei care aveti experienta in domeniu , sa -mi spuneti daca "numarul de idendificare fiscala" este echivalentul pentru"tax identification number", iar daca este asa de unde il pot obtine.Eu sunt persoana fizica, platesc impozite si taxe la stat pe teren, cladiri, masini, etc dar nu stiu sa am un asemenea numar.Daca "tax identification number" inseamna altceva de unde as putea obtine acest numar, aici, in Romania. Multumesc pentru raspuns.. 
D-voastra trebuie sa va autorizati macar ca PFA sau II daca nu SRL, pentru ca efectuati activitati comerciale fara sa platiti taxe. Se numeste evaziune fiscala.
Cu ocazia inregistrarii lor la ONRC vi se atribuie si un cod de identificare fiscala.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns.Dar in cazul amintit, in ce consta activitatea unei firme , tinand cont ca Amazon se ocupa cu vanzarea cartilor, cu plata autorului si cu platirea taxelor catre USA?
georgells a scris:

Dar in cazul amintit, in ce consta activitatea unei firme , tinand cont ca Amazon se ocupa cu vanzarea cartilor, cu plata autorului si cu platirea taxelor catre USA?


Dacă Amazon se ocupă de plata autorului - autorul fiind dvs. - primiți o sumă de bani pentru care trebuie să plătiți impozit aici în România.
Dar impozit la banii acestia imi ia si SUA, adica 30% din venitul meu. Se poate ca aceeasi suma de bani sa fie impozitata si de SUA si de Romania?
@georgells a scris:

Dar impozit la banii acestia imi ia si SUA, adica 30% din venitul meu. Se poate ca aceeasi suma de bani sa fie impozitata si de SUA si de Romania?


NU!

dle., NU veti fi dublu impozitat dar TREBUIE sa ajungeti la anaf! daca nu mergeti la anaf sa declarati ca obtineti venituri din drepturi de autor exista riscul sa fiti descoperit si acuzat de evaziune fiscala; veti lamuri treaba dar veti avea de alergat.
nu tb sa fiti pfa sau alta entitate pt a castiga din vanzarea cartilor al carui autor sunteti! inregistrand la anaf declaratia necesara (era 020 candva nu stiu ce nr o avea azi) veti obtine cif.
in alt post ati scris ca fara cif aici va impoziteaza 30% iar daca aveti, numai 10% - nu va fi dublat impozitul, v-am spus si v-au spus si altii.
mergeti la anaf, sa n-o luati pe coaja cu informatii dezlanate; puneti problema in mai multe locuri altfel formulata si veti obtine informatii la fel: dezlanate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare carte pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Ein, pfa sau ambele? Sergiu_N Sergiu_N Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)