avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consecinte neplata amenda administrativa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consecinte neplata amenda administrativa

Buna ziua!
As avea nevoie de niste sfaturi in privinta undei amenzi administrative.
Am primit in data de 4.nov.2014 o decizie prin care sunt sanctionat cu o amenda administrativa in val de 1000 ron, consecita a unei probleme de acum 2 ani cu politia capitalei. Mentionez ca aceasta decizie nu am primit-o personal de la postarita, nu am semnat nimic, ci am gasit-o pur si simplu in cutia postala.
Intrebarile mele sunt: Ce consecinte as putea suporta daca nu as plati aceasta amenda? Care este termenul maxim in care pot sa o platesc? Mentionez ca nu am in posesie nici casa nici masina, nimic. Mi-ar fi de mare ajutor sa aflu, multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 28 Noiembrie 2014
OG 2/2001 :
art.39^1
(1)In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite, acesta va sesiza instanta in circumscriptia careia s-a savarsit contraventia, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii, tinandu-se seama, dupa caz, si de partea din amenda care a fost achitata.

(2)In cazul in care contravenientul, citat de instanta, nu a achitat amenda in termenul prevazut la alin. (1), instanta procedeaza la inlocuirea amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii pe o durata maxima de 50 de ore, iar pentru minori incepand cu varsta de 16 ani, de 25 de ore.

(3)Hotararea prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii este supusa recursului.

(4)Urmarirea punerii in executare a sentintelor se realizeaza de catre serviciul de executari civile de pe langa judecatoria in a carei raza s-a savarsit contraventia, in colaborare cu serviciile specializate din primarii.
Si in cazul prestarii muncii in folosul comunitatii, aceasta actiune se consemneaza in cazier?
Munca in folosul comunitatii nu se completeaza in cazier.
Si presupun ca nici aceasta amenda, fie platita sau nu, nu se consemneaza in cazier?
Nici amenda respectiva nu va figura in cazierul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)
Prescripție amendã contravenționalã Floexe Floexe Art. 131 din OG nr. 92/2003 prevede prescripția amenzilor contravenționale. dar prescripția dreptului la acțiune cât este, de la ce dată ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am si eu o intrebare vizavi de o chestie nefericită ... SMG1992 SMG1992 Buna seara,am si eu o intrebare vizavi de o chestie nefericită care mi s-a întâmplat acum 7 zile. Am fost oprit în trafic de Poliție și mi s-a reținut ... (vezi toată discuția)