avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum calculeaza notarul taxa pentru certificatul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum calculeaza notarul taxa pentru certificatul de mostenitor?

In 2000 am solicitat si am primit prin notar certificat de mostenitor pentru o suprafata de terent arabil.In 2014 am primit inca un titlu de proprietate pentru 4000mp vie in extravilan.Intentionez sa fac iesirea din indiviziune,intelegand ca trebuie sa apelez obligatoriu la acelasi notar , Ma intereseaza cum calculeaza notarul suma totala pe care trebuie sa i-o achit . Cineva mi-a spus ca fiind dependent de acest notar acesta poate sa stabileasca valoarea onorariului dupa bunul sa plac deoarece nu mai pot negocia.Asa oarea sa fie?Rog ca cineva de specialitate si dezinteresat sa falca calculul total, taxe plus onorariu.Astept un raspuns multumind anticipat.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:27, 27 Noiembrie 2014
Taxa depinde si de zona in care se afla terenurile, nu numai de suprafata.
1.In zona rurala la 15 km de oras.n 2.Nu mi s-a raspuns la intrebarea:DECE TREBUIE SA APELEZ LA SERVICIILE ACELUIASI NOTAR?
masa succesorala se dezbate la acelasi notar, nu se poate deschide succesiune la mai multe birouri notariale, doar daca nu este de competenta teritoriala a notarului atunci e alta poveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa iesirea din indiviziune? valentintarnauceanu valentintarnauceanu Buna seara .As dori daca puteti sa ma ajutati cu o mica problema. Mama mea si sora ei vitrega detin impreuna o suprafata de 5 Ha de pamant ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)