avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Directionarea impozitului pe profit catre un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Directionarea impozitului pe profit catre un ONG

Buna ziua. Stiu ca o firma poate da o parte din impozitul pe profit sau tot impozitul (nu stiu sigur) catre un ONG printr-un contract de sponsorizare. Intrebarea este: firma trebuie sa dea banii numerar sau prin ordin de plata sau ONG-ul intra in posesia banilor cand firma respectiva face raportarea catre Ad-tia financiara si ii vireaza catre ONG nu catre Fisc? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:29, 9 Decembrie 2014
In primul rand puteti sa dati si la mai multe ong-uri dar sa va incadrati in valoarea care rezulta din calcul ca fiind deductibila fiscal. Banii ii virati in contul bancar sau ii dati direct catre ong-ul dorit pe baza de chitanta, fara a avea treaba cu finantele.
Se incheie contractul de sponsorizare si se face virarea banilro prin transfer bancar sau se dau numerar, in functie de suma si de cum au convenit sponsorul si beneficiarul. Nu are organul fiscal nicio implicare. E problema firmei sa calculeze cat poate da astfel incat sa dea din impozitul pe profit datorat ( acel dublu plafon de 20 % din impozitul datorat dar nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri) si nu din propiul buzunar. Atentie ca fir

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie Tzimpirika Tzimpirika Buna ziua, Societatea la care lucrez a infiintat o fundatie. Partenerii de afaceri au virat la sfarsitul anului trecut cei 20% din impozit. Este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Pentru bani primiți de ong în cont trebuie contract scris? misailescu misailescu Se poate vă rog să-mi spuneți dacă: 1) Un ONG primește o sposorizare în bani primiți direct în cont, mai este nevoie de contract în formă ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare ong angajat GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire deoarece in legea 32/1994 nu este evidentiat acest punct. O societate poate sponsorizare ONG-ul ... (vezi toată discuția)