avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, interzicere acces in locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, interzicere acces in locuinta

In urma divortului amiabil, fostul sot nu-mi permite sa stau in casa, imobil dobandit in timpul casatoriei noastre, se considera proprietar absolut, desi domiciliul meu este acelasi. Cum pot reintra in locuinta mea, fiind coproprietar in actul casei? Precizez ca el propune partajul la notar daca sunt de acord sa devina proprietarul absolut al casei, lucru inacceptabil.
Cel mai recent răspuns: GabrielaBT , utilizator 19:34, 1 Decembrie 2014

Cum s-a intamplat sa ramaneti pe afara ?
Faceti plangere la politie si pe cale civila, cereti in regim de urgenta ( daca e o urgenta) , reintegrarea in locuinta.
Cum pe rolul instaței ori prin intermediul notarului nu se desfășoară în prezent o procedură privind partajul bunurilor comune, este inadmisibil a se solicita atribuirea provizorie a locuinței.

În jurisprudență: Prin atribuirea provizorie a dreptului de folosinţă a apartamentului unuia dintre soţi şi evacuarea celuilalt soţ dint-o locuinţă a-i cărui proprietari sunt ambii se încalcă dreptul de proprietate a soţului evacuat, drept fundamental în accepţiunea Constituţiei României şi CEDO.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
ContSters334413, utilizator
In urma desfacerii casatoriei - se realizeaza si partajul bunuriloe mobile si imobile astfel:
- partaj voluntar ( amiabil ) – care se incheie in forma autentica notariala atunci cand sotii se inteleg cu privire la modul de impartire a bunurilor comune
- partaj judiciar – incheiat prin instanta de judecata in cazul in care intre soti exista neintelegeri referitoare la modul de impartire a bunurilor.
In speta de fata este necesar partajul judiciar. Pana la stabilirea definitiva si irevocabila a hotararii ce o ve-ti primi, aveti drepturi comune asupra apartamentului ( casei).
Dca nu va permite, il actionati la politie.
Multumesc pentru raspuns. Fostul sot doreste casa, iar mie vrea sa-mi lase masina, ceea ce inseamna ca ajung in strada dupa 25 de ani de casnicie. La partajul voluntar poate fi prezent si avocatul meu pentru a ma asigura de corectitudinea actului redactat de notar?
Fostul sot are o alta relatie si locuiesc impreuna ocazional, in locuinta al carei coproprietar sunt din 1992. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu vrea sa mai vin acasa pana la partaj, el solicitand casa. Imi doresc un partaj voluntar, dar nu defavorizant pentru mine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
GabrielaBT, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Inca nu s-a pronuntat divortul si am cazut de acord cu sotul ca apartamentul bun comun sa imi revina mie si eu sa ii dau o sulta. Se poate face ... (vezi toată discuția)