1.Este obligatorie formarea profesionala din initiativa salariatului?
2. Angajatorul poate modifica locul de munca al salariatului la o reducerea a activitatii institutiei pe motiv ca nu a participat la formarea profesionala din initiativa salariatului? Fac precizarea ca salariatul nu si-a asumat in scris/tacit sa inlocuiasca formarea profesionala din initiativa angajatorului cu formarea profesionala din initiativa salariatului...
1. Nu este obligatorie formarea profesionala la initiativa salariatului.
art.196 alin.1 C.mun. - Participarea la formare profesională poate avea loc la iniţiativa angajatorului sau la iniţiativa salariatului.
2. Unilateral locul de munca nu se poate decide decat in cazurile de mai jos :
- detasare
- delegare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.
ART. 245-Legea 1/2011
(1) Pentru personalul didactic, de conducere, de îndrumare şi de control, formarea continuă este un drept şi o obligaţie.
1.Am dreptul sa particip la toate formele legale de formare profesionala.
2.Nu pot refuza formarea profesionala din initiativa angajatorului,singura care este obligatorie.
Este corect?
Intr-adevar, participarea la formarea profesionala este un drept si nu o obligatie. In opinia mea, devine obligatie in momentul in care angajatorul decide trimiterea salariatului la formarea profesionala.
Asadar ,angajatorul nu este chiar legal ca angajatorul sa isi pastreze doar salariatii care au participat la formarea profesionala din initiativa lor....
Apoi,probabil, formarea profesionala trebuie sa respecte:
1. durata timpului de munca;8 ore zilnic/40 de ore saptamanal
2. sa nu fie in perioada de 'odihna saptamanala" sau concediu
Detasare
interval
Eu am zis ca e vorba de o detasare, dar nu este. Este vorba despre schimbarea locului de munca in cadrul aceluiasi angajator. Intrebarile mele sunt
1. Ce ... (vezi toată discuția)