avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cheltuieli de protocol
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cheltuieli de protocol

Buna ziua !
Cum se trateaza chleltuielile de protocol la microintreprinderi ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 19:07, 29 Noiembrie 2014
Intrucat impozitul pe veniturile microntreprinderii se stabileste prin aplicarea cotei de 3% la cifra de afaceri majorata cu anumite alte venituri, cheltuielile de protocol sunt tratate fiscal ca orice alta cheltuiala. Nu putem vorbi de cheltuiala plafonata la acest tip de cheltuiala.
As atrage atentia asupra a 2 aspecte:
1. Cheltuielile sa fie de protocol efectuate in interesul firmei cu scopul cresterii veniturilor si nu facturile de alimente din Carrefour ale administratorului;
2. Atentie la tratamentul TVA-ului, in situatia in care sunteti platito de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare cheltuieli protocol mi_ta mi_ta Buna seara! As dori sa stiu si eu ce se poate inregistra ca cheltuiala de protocol la CMI. Multumiri anticipate! (vezi toată discuția)
Microîntreprindere.chelt de protocol Denisaparvulescu Denisaparvulescu Am microîntreprindere neplatitoare de TVA și sunt unic asociat și administrator al firmei cu activitate principală \"producția audio\". In cadrul sesiunii ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli protocol andy_vlad andy_vlad Buna ziua, In urma modificarilor din acest an, va rog frumos sa imi spuneti cum se inregistreaza o factura de protocol, in speta cafea cumparata lunar pentru ... (vezi toată discuția)