avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla cu copiii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla cu copiii?

sunt casatorita,am doi copii.din neajunsuri financiare,a trebuit sa plec in strainatate,cu acordul sotului.sotul meu a vazut o fotografie cu mine si eu un barbat pe eu site de socializare.vazind fotografia,s-a suparat si a sup ca il insel,si mi-a cerut sa vin acasa in romania,ca daca nu va baga divort si ma baga la abandon familiar.intrebarea este:se poate sa ma bage la abandon familiar si sa imi pot pierde copii?
Cel mai recent răspuns: ContSters237899 , utilizator 20:07, 22 Martie 2012
Poate formula actiunea de divort si poate solicita si incredintarea minorilor. In prezent regula este custodia comuna asupra copiilor insa avand in vedere ca sunteti plecata in alta tara poate obtine incredintarae acestora cu obligarea dv . la plata unei pensii de intretinere.
Infractiunea de abandon de familie inseamna sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la întretinere, a uneia dintre urmãtoarele fapte:
a) pãrãsirea, alungarea sau lãsarea fãrã ajutor, expunându-l la suferinte fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credintã a obligatiei de întretinere prevãzute de lege;
c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã,

Faptul ca ati plecat constituie motiv de divort si motiv de incredintare a copiilor catre tata.
In divort da, restul trebuie demonstrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde declar parasirea de domiciliu ciufulici adriana ciufulici adriana Sotu a parasit domicilio conjugal d o saptamana vine foarte RAR la copii(2copii minori)el a decis sa ne despartim unde declar parasirea d domicilio???Ma ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului morenitaG morenitaG As dori sa stiu ce se intampla daca sotul este dat la\"parasire de domiciliu\"?El este plecat din tara si nu isi asuma raspunderea asupra familiei.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)