avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Definitivat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Definitivat

Buna ziua! Am si eu o rugaminte. De trei ori am dat examenul de definitivat, dar nici in anul 2014 nu am reusit. Acum in octombrie iar m-am inscris la examenul de definitivat, dar nu m-au lasat. Au zis ca am fost de trei ori si nu mai pot sa ma inscriu. In anul 2012 am dat examenul ca educatoare iar in anul 2013-2014 ca invatoare.Nu exista nici o solutie? Ce pot sa fac? Am si diploma de licenta, in fiecare ani am dat examenul de titularizare, in 2014 am obtinut nota 9,15. Numai pot sa raman in invatamant? Iar daca raman , raman ca debutant? Cand pot sa mai dau examenul de definitivat?
Cel mai recent răspuns: edutanu123 , utilizator 14:27, 30 Noiembrie 2014
"Profesorii se pot prezenta la definitivat doar in maximum 3 sesiuni, sustinute in cel mult 5 ani. Cei care pica definitivatul pot fi angajati in invatamant doar pe perioada determinata, ca profesori debutanti.

Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial pe 23 octombrie doua ordine de ministru: primul, Ordinul nr. 4.801 privind aprobarea Calendarului de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant in anul scolar 2014 - 2015, iar al doilea, Ordinul nr. 4.802 privind aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant."
[ link extern ]
Asta inseamna ca mereu raman debutant si nu mai am nici o sansa?
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
edutanu123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract in cazul nepromovarii examenului de definitivare in invatamant ralucatatiana ralucatatiana Buna ziua! In cazul in care un profesor angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata nu promoveaza examenul de ... (vezi toată discuția)
Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)