avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune cu privire la calitatea marfurilor Noul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune cu privire la calitatea marfurilor Noul Cod penal

Nu gasesc infractiunea de inselaciune cu privire la calitatea marfurilor in noul cod penal. In vechiul cod penal era la art. 297 . Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 29 Noiembrie 2014
Cod penal
Art. 357 - Falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse
(1) Prepararea, oferirea sau expunerea spre vânzare de alimente, băuturi ori alte produse falsificate sau substituite, dacă sunt vătămătoare sănătăţii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Prepararea, oferirea sau expunerea spre vânzare de medicamente contrafăcute sau substituite care sunt vătămătoare sănătăţii se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Art. 358 - Comercializarea de produse alterate
(1) Vânzarea de alimente, băuturi sau alte produse cunoscând că sunt alterate ori cu perioada de valabilitate depăşită, dacă sunt vătămătoare sănătăţii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează punerea în consum de carne sau produse din carne, provenite din tăieri de animale sustrase controlului veterinar, dacă sunt vătămătoare sănătăţii.

(3) Vânzarea de medicamente cunoscând că sunt contrafăcute, alterate ori cu perioada de valabilitate depăşită, dacă sunt vătămătoare sănătăţii ori şi-au pierdut în tot sau în parte eficienţa terapeutică, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru imbolnavirea cuiva Iustin96 Iustin96 Buna seara! Ati putea sa imi spuneti cum se pedepseste imbolnavirea de catre cineva a unei alte persoane conform legislatiei in vigoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Interpretare lege AGeorge AGeorge Buna seara, As dori sa stiu cum se interpreteaza legea urmatoare: \\"Art. 357 Falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse (1) ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals haliciioan haliciioan ce pedeapsa pot primi pentru ca am dat un permis de conducere pierdut si am facut altul fals (vezi toată discuția)