avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interpretare lege
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interpretare lege

Buna seara,

As dori sa stiu cum se interpreteaza legea urmatoare:

"Art. 357 Falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse

(1) Prepararea, oferirea sau expunerea spre vânzare de alimente, băuturi ori alte produse falsificate sau substituite, dacă sunt vătămătoare sănătăţii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi."

La ce se refera mai exact vatamatoare sanatatii ? Spre exemplu daca cineva ofera cuiva un produs contrafacut/falsificat si persoana care il primeste se enerveaza din diferite motive, spre exemplu nu e multumita de produs, ori acesta nu functioneaza, se poate spune ca acel produs a vatamat sanatatii prin faptul ca persoana s-a "enervat" ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: AGeorge , utilizator 08:12, 4 Martie 2015
E vb de produse alimentare și dacă ele in sine dăunează sănătății, sunt toxice ( vând alcool metilic și zic că-i țuică) etc, nu are nicio legătură cu enervarea omului.
Dar din cate inteleg nu se refera strict la produse alimentare ci si la orice alte produse.
"Alte produse" se refera la produsele care prin falsificare sau substituire devin vatamatoare sanatatii. De exemplu medicamente sau panacee falsificate.
Iar prin vatamarea sanatatii se refera daca produsul in mod general este vatamator sau daca intr-un caz particular acesta a fost vatamator?

De asemenea, la inceputul legii spune in felul urmator: "prepararea, oferirea sau expunerea spre vanzare". Se considera si doar "prepararea" si "oferirea" simpla sau doar daca este preparat sau oferit urmand ca sa fie vandut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu privire la calitatea marfurilor noul cod penal BiancaTudose BiancaTudose Nu gasesc infractiunea de inselaciune cu privire la calitatea marfurilor in noul cod penal. In vechiul cod penal era la art. 297 . Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru imbolnavirea cuiva Iustin96 Iustin96 Buna seara! Ati putea sa imi spuneti cum se pedepseste imbolnavirea de catre cineva a unei alte persoane conform legislatiei in vigoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Viciu ascuns sau inselaciune? simonia80 simonia80 Buna ziua.Am cumparat in urma unei oferte transmise,in calitate de persoana juridica,niste materiale(plafon de aluminiu conform ofertei) de la o societate de ... (vezi toată discuția)