avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... card de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

card de salariu

Angajatul care refuza primirea salariului pe vreun card sau in vreun cont poate fi constrans de angajator ?Ce sanctiuni poate sa-si atraga angajatorul daca continua virarea salariului pe card desi exista cerere expresa din partea angajatului sa primeasca banii numerar ? Va multumesc pentru posibilele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 1 Decembrie 2014
Niciunul, atat angajatul ,cat si angajatorul, nu pot fi contransi sa primeasca/vireze salariul prin virament bancar (pe card).

Nu exista sanctiune pentru asa ceva.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Prea vag raspuns,....problema este ca, angajatul a inchis contul iar politica angajatorului este sa palteasca exclusiv prin virament bancar.Angajatorul (firma privata) motiveaza ca nu vrea sa creeze un precedent care ar duce la costuri suplimentare(paza si protectia sumelor),angajatul motiveaza ca el trebuie sa fie platit pentru munca depusa. CIM nu prevede specific forma de plata.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ce ati fi vrut sa vi se raspunda? Ca are dreptate numai angajatorul.
Atat timp cat legea nu obliga , orice alta filozofie pe acesta tema este nerelevanta. Nimeni nu poate fi obligat sa accepte o favoare impotriva vointei sale (invito beneficium non datur).

Referitor la plata salariului, angajatul are dreptate. Conform art.39 C.mun., salariatul are, printre drepturi , si dreptul la salarizare pentru munca depusa, iar angajatorul obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca (art.40 alin.2 lit.c C.mun.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul pe card SDENYS23 SDENYS23 Buna seara. Am si eu o intrebare. Angatorul la care lucrez ma obliga sa imi deschid cont la banca ptr. a imi plati salariul. Sunt obligat sa imi deschid cont? ... (vezi toată discuția)
Salariu card aurelian cocu aurelian cocu Dacă doresc virarea salariului pe card,angajatorul este obligat să-l vireze ? (vezi toată discuția)
Virare salariu pe card alexandra75radu alexandra75radu Buna ziua. Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o ... (vezi toată discuția)