avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul pe card

Buna seara. Am si eu o intrebare. Angatorul la care lucrez ma obliga sa imi deschid cont la banca ptr. a imi plati salariul. Sunt obligat sa imi deschid cont? Eu as prefera sa iau salariul in mana.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 11 Februarie 2015
Angajatii nu pot fi obligati sa primeasca salariul pe card.

Niciunul, atat angajatul ,cat si angajatorul, nu pot fi contransi sa primeasca/vireze salariul prin virament bancar (pe card).
Pe mine ma OBLIGA sa ami deschid cont.Este vrun text de lege de care sa ma pot "agata" ca sa nu ami vireze bani in cont?
Nu are cum sa te oblige. Nu are voie. Poate face totusi presiuni amenintadu-te cu locul de munca sau alte magarii dar legal nu esti obligat sa-ti deschizi un cont daca nu doresti aceasta
Fii ferm pe pozitie si mai da-l incolo de patron.
P.S. si eu sunt patron :)))
art.166 (2) c.mun. - Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de salariu aum300 aum300 Angajatul care refuza primirea salariului pe vreun card sau in vreun cont poate fi constrans de angajator ?Ce sanctiuni poate sa-si atraga angajatorul daca ... (vezi toată discuția)
Contul pentru incasarea salariului amariusflorin amariusflorin Buna ziua. Te poate obliga angajatorul sa deschizi cont la o banca anume, pentru incasarea salariului, sau angajatul poate deschide cont la banca preferata ... (vezi toată discuția)
Cont bancar danyel4269 danyel4269 buna ziua,intrebarea mea este,ma poate obliga angajatorul sa-mi deschid un cont bancar la banca unde are el fondurile,pentru a-mi transfera salariul eu avand ... (vezi toată discuția)