avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare act sau cum?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare act sau cum?

Buna ziua,
UITATI CE PROBLEMA AM:
In anul 2004 parintii au cumparat o casa pe pamant de la stat(fusese nationalizata in anii 80 de la bunici).
In actul de vanzare cumparare a fost trecuta suprafata de 73 mp utili. Respectivul contract de vanzare cumparare nu a fost insotit si de o schita, ci au fost trecute datele existente in contractul de inchiriere ce a functionat pana atunci.
Recent, primaria a facut masuratori si pentru casa si pentru teren pentru a se lamuri cu privire la o diferenta intre acte si terenul gradinii.
Cand au facut aceste masuratori, rezultatul pentru casa a fost ca sunt 84 mp utili si nu 73 mp utili cat erau in contractul din 2004 dar la care nu au fost facute masuratori.
Cum pot sa rectific actul de vanzare cumparare in sensul sa fie scriss suprafata reala din masuratori si anume: 84 mp utili si 123 mp construiti in loc de 73 mp utili?
Trebuie luat in considerare ca deja contractul are 10 ani?.
Ce posibilitati legale am de a fi in legalitate?
Vreau sa intabulez casa si fara aceasta rectificare nu se poate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:41, 2 Decembrie 2014
Pentru a intabula casa trebuie sa va adresati unui autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI/ANCPI si NU la primarie) acesta va face masuratori si va sti ce act va trebuie pentru intabularea constructiei ( nu trebuie modificat actul pe care il aveti)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare intabulare marc55 marc55 Buna ziua. In anul 2005 am facut la oficiul de cadastru incheierea de intabulare a unei proprietati obtinute in uram actului de vanz -cump.aceasta a fost ... (vezi toată discuția)
Suprafata gresita in contract de vanzare-cumparare dara25 dara25 Buna, Am nevoie de o informatie, va rog. Avem aprobare pentru credit de prima casa si am gasit un apartament care in contractul de vanzare - cumparare are ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta, dar fara acte ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Am cumparat anul acesta o casa cu teren in jud. Timis, in ideea de a construi candva, cand s-o putea, o casa noua. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)