avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație

Bună seara,

O nepoată vrea ca bunica ei să-i doneze o bucată de pământ. Bunica îi spune nepoatei că nu îi poate dona acel teren, deoarece un notar i-ar fi spus că în timpul vieții sale nu ar avea dreptul să doneze bunurile sale imobile.

Așa să fie, nu îți poți dona bunurile imobile ?

Vă mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Iancua1 , utilizator 10:08, 7 Decembrie 2014
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.

Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
ethel, utilizator
Nu recomand donatiile decat in cazul celor care au mai mault decat le trebuie. Donatiile sunt pentru atunci cand iti prisoseste, e ca si cum iti dai hainele vechi unor nevoiasi, nu vrei nimic in schimb.
Cand insa bunicutele nu au bani de medicamente, de asistenta medicala de calitate, juridica si de alte feluri, sincer, donatiile sunt mai degraba o fortare de mana. Bunica aceea e destul de desteapta, zic eu.
In plus, mai degraba dai unor nevoiasi decat unora care cer, e cel putin ciudat descrisa situatia ca o nepoata vrea o donatie. Daca o vreau si eu, imi doneaza bunica aceea si mie?
E munca ei, e chinul ei de-o viata, e dreptul ei, sa se bucure de el! Sa il vanda si sa se plimbe prin lume de banii aia sau sa-si faca o operatie sau sa-i dea la biserica, indiferent, e pamantul ei, e decizia ei! Sa-l munceasca daca poate, sa-l dea in arenda pentru cativa banuti pe an!...

Sigur, judecata mea e generica si poate avea sau nu tangente cu cazul prezentat, dat fiind ca nu cunosc detalii. Nu judec pe nimeni si, daca cineva se simte vizat, imi cer scuze in avans. Vreau doar sa trag un semnal de alarma ca batranii sunt cam jupuiti de bunurile lor, tocmai de aceea s-au inventat si servicii de asistenta la instrainarea bunurilor... poate, cine stie, a aflat bunica cate ceva despre asta!

Totusi, in functie de faptul ca nepoata o fi sau nu majora, i-o da alimente sau nu cand bunica o avea nevoie, ramane in localitate cu bunica sau pleaca in lume, vinde sau nu terenul, se va depasi cota rezervatara sau nu etc... actul va sta sau nu in picioare...
Si se-ntelege de ce.de cate ori nu se-nampla ca bunicutza da bunurile sale nepotilor,apoi este maltratata de acestia,sau nebagata in seama,pusa in un azil,ca sa càstige dreptul de a mosteni ceva,trebuie sa ingrijeasca pe bunica sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sua geanus geanus buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: socrul meu a decedat in august 2015 in SUA. sotul a decedat in noiembrie 2015 , in ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)