avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune cu 1 renuntator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune cu 1 renuntator

Buna seara!

Daca o persoana da declaratie de renuntare la succesiune la consulatul Romaniei in alta tara, ce acte e important sa ajunga la biroul notarial unde se face dezbaterea in Romania?

1. Declaratia autentificata de renuntare?
2. Se mai face vreo interogare de catre notar a RRNOS pentru a confirma renuntarea?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters292683 , utilizator 23:04, 2 Decembrie 2014
1.da
2.da
Buna seara!

Va multumesc pentru raspuns.

La intrebarea 2: pentru interogare RRNOS face partea vreo cerere sau notarul doar verifica? Verificarea se va reflecta in vreo evidenta scrisa? Ex: foaie cu confirmarea de inregistrare ce contine numarul sub care e inregistrata declaratia.

Notarul are obligația de a interoga. Si da i se eliberează un certificat cu informațiile cerute.
Va multumesc!
Inca ceva - daca stiti : declarata de renuntare se trimite de consulat catre birou notarial sau se poate elibera in mai multe exemplare si 1 exemplar sa fie dus de celelalte parti la notariatul cu dezbaterea, fara vreo procura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce act imi trebuie pentru a putea pleca in straintate (fiind minora) procura sau declaratie de consimtamant? iulia1303 iulia1303 Buna ziua. Vreau sa plec in strainatate neinsotita de parintii mei ,cu avionul. Astazi am fost la un birou notarial si mi s-a spus ca nu imi trebuie procura pt ... (vezi toată discuția)
Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiune refuzata de notari din cauza procurii si declaratiei de renuntare MirelaPrihot MirelaPrihot Buna ziua, Am si eu o situatie mai complicata daca se poate sa ma ajutati cu o indrumare pentru ca toti notarii cu care am vorbit ne spun ca avem actele ... (vezi toată discuția)