avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hartuiti de vecini din cauza copilului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hartuiti de vecini din cauza copilului

Buna ziua,
sunt mamica unui baietel de 1,3 ani si locuim intr-un bloc din placi de beton situat in sectorul 4. Din momentul in care copilul a inceput sa mearga de-a buselea si apoi in picioare, suntem intr-un scandal continuu cu vecinii de la parter, adica de sub noi. Ei sunt in varsta si nu suporta sa auda nici musca dar mai ales mersul baietelului meu si momentele in care se joaca. mentionez ca desi copilul a inceput sa mearga f tarziu si mi-a fost recomandat premergatorul, nu l-am folosit de frica lor. Copilul nu are bicicleta sau alte jucarii similare, se joaca cu lego, masinute, telefoanele de jucarie...etc. La primul pas mai apasat pe care il face, la prima jucarie aruncata, la prima cazatura, in secunda doi incepe sa tipe la noi, sa ne ameninte ca o sa cheme politia, ne dracuie si injura ca la usa cortului. Tipa la mine cd plec la servici de pe geam...sa ne potolim cu bubuiturile. I-am explicat ca este copilul dar degeaba. Acesti vecini ne-au facut viata un chin de zeci de ani, eu, sotul si mama mergem in varfuri prin casa , tot ca sa evitam cearta dar unui copil asa mic nu am ce sa ii explic. Noi nu avem voie sa avem musafiri pt ca daca vorbim un pic mai tare sau sunt oameni neobisnuiti sa calce asa ca noi, imediat coic-coic in teava si urlete de genu "baaa cand va potoliti?". Doamne fereste sa vina cineva in vizita si sa aibe copil . Va rog sa imi spuneti ce pot face? M-as muta cu placere la curte dar nu imi permit momentan .
3UGA a scris:

Sunt copii dumneavoasta si nu a vecinului iar prin asta va revine obligatia de a-i stapani.

Cu tot respectul nu aveti nici cea mai mica idee ce inseamna un copil mic.

Folositi niste expresii halucinante si jignitoare pentru persoanele aflate in aceasta situatie.

tarc izolat fonic (adica inchis ermetic sau cum il vizualizati dvs?)

educati copilul de 1.3 ani sa stea acolo --- este o ineptie pentru orice persoana care are copil. aaah ce se poate face este sa il fortezi pe copil sa stea acolo dar aceea nu este educatie.

va revine obligatia sa va stapaniti copilul --- despre ce vorbim aici? sclavi? animale? Parintii sunt stapanii si sunt obligati sa isi stapaneasca copilul?:hammer:

Sunt de acord cu dvs ca vecinii nu au treaba cu ce se intampla in celalalt apartament dar imi puteti spune si mie cui apartine spatiul construit dintre apartamente? Este podeaua celui de la nivel superior sau tavanul celui de la nivel inferior? In caz ca se vorbeste de o izolare fonica atunci cred ca este vorba de o responsabilitate comuna.
In momentul in care noi ca specie incepem sa ne plangem de copiii nostrii nu vad unde ne mai diferentiem de animale.
Buna dimineata,

multumesc tuturor pentru sfaturile si experientele impartasite. Din pacate, problemele noastre cu vecinii de jos nu s-au rezolvat ba dimpotriva au capatat noi si noi valentze. Nu intelegeam de ce mama este foarte ingrijorata pt mine si sotul meu, gandindu-se ca venim tarziu acasa, ca cine stie ce ni se poate intampla, de ce tine copilul mai mult in pat sa se joace "ca nu cumva sa ii suparam pe vecini". Chiar i-am spus la un momentdat ca daca nu il lasa sa circule prin casa o sa angajez o bona :). Aseara a existat un moment in care eram doar eu si ea si indrazneste sa imi spuna ca s-a intalnit vineri 28.11.2014 cu vecinul de jos, intamplator pe strada si acesta i-a pus un deget in fata si i-a spus sa imi transmita "sa imi vad de treaba mea si sa am mare grija!", apoi a repetat. Bineinteles ca mama fiind o femeie in varsta s-a speriat de aceste amenintari subtile dar suficiente de clare venite din partea unui fost lucrator in securitate, turnator de vecini inainte de 89 dupa cum el singur povestea. Eu am facut o sesizare la presedintele asoc de proprietari si acesta mi-a dat si mie si apartamentului de jos un raspuns. Era ceva de genul...legea 61/1991 spune asa si asa, daca va considerati deranjati de un copil de 1 an si 3 luni puteti apela la organele de politie. Deci nimic in favoarea mea sau defavoarea lor. Dar oamenii in momentul in care au primit hartia...au explodat. Ii auzeam efectiv din casa cum ne adresau injurii dar nu am zis nimic.
Intrebarea mea este, are rost sa merg sa fac o plangere la politie ref la discutia avuta cu mama mea sau este o actiune fara succes?

Va multumesc
Cainii latra caravana trece.

Eu unul i-asi lasa sa latre. Daca va abordeaza ii trimteti la autoritatile statului. Aveti opinii diferite, lucru perfect legal in Romania. Nu are decat sa faca demersurile pe care le considera necesare.
Vecinii de deasupra mea au 3 copii - cu varste intre 1 si 4 ani -Nu le-am facut vreo observatie parintilor,dar de vreo 2 orii si-au cerut scuze pt.eventualul deranj provocat de copii.Le-am spus sa nu-si mai ceara scuze,sa-i lase in pace sa se joace,sa nu-i streseze cu bau-baul de vecin.Zgomotele ce le fac le ignor,nu le aud ! (dar nu sunt surd ).Daca stai toata ziua si pandesti un zgomot de deasupra si o musca face un zgomot infernal ! Si apoi,traind la bloc,e nevoie sa faci si unele compromisuri,sa intelegi anumite situatii.Alta ar fi situatia daca deasupra ar fi discoteca toata ziua.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini veșnic deranjati Emilia12345 Emilia12345 Bună seara. Locuiesc la etajul 5 și vecinii de la 4 ce sunt sub mine sunt deranjați de fiul meu de 1.5 ani care se joaca , și dansii se apuca sa bata în ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Zgomot in bloc arianaferseta arianaferseta M-am mutat in vara acestui an intr-un alt cartier al orasului Cluj Napoca. Am 2 copii de varste apropiate aprox 5-6 ani. Nu am probleme cu vecina de sub mine, ... (vezi toată discuția)