avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz in serviciu

Dupa ce m-am judecat cu institutia in care lucrez timp de 2 ani si jumatate pentru ca am fost data jos abuziv de pe functia pe care o ocupam am castigat. Institutia este obligata sa ma repuna pe functie. Problema e: ce pot face daca institutia hotaraste acum sa desfiinteze functia pe care am reintrat printr-o noua organigrama. Este abuz, se poate da in judecata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 3 Decembrie 2014
Nu este niciun abuz, angajatorul poate decide desfiintarea postului , iar salariatul respectiv poate contesta decizia de concediere in instanta.
Multumesc pentru raspuns, insa eu am ramas in institutie in acest timp pe o functie de executie. Dupa ce am fost repusa pe functie, conf. hotararii judecatoresti definitive, brusc institutia vrea sa desfiinteze functia de pe organigrama. Stiu ca pot da in judecata insa pentru ce ?
Vi s-a raspuns: puteti contesta o eventuala decizie de concediere care ar fi emisa in baza desfiintarii postului. Puteti contesat de laaspecte de forma pana la aspecte de fond privind decizia (ca desfiintarea postului nu era serioasa, reala, efectiva).
dar ca sa stiti exact pentru ce, trebuie sa fiti concediata si sa primiti decizia. Altfel, pentru intentia nematerializata de a va concedia, nu puteti da in judecata,
O decizie de concediere poate fi atacata in instanta pentru :
- neindeplinirea conditiilor de fond
- neindeplinirea conditiilor de forma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare sau restructurare eriksan2002 eriksan2002 Suntem 6 colegi cu aceeasi functie iar nu demult pentru trei dintre noi s-ar fi dispus (verbal) acceptarea pe un alt loc de munca insa mai prost platit(cam ... (vezi toată discuția)
Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva david - adrian1 david - adrian1 am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului de director economic din motive de restrangere a activitatii in conformitate cu art 65 codul muncii. actul ... (vezi toată discuția)