avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie de intretinere

La calculul pensiei de intretinere se ia in considerare si norma de hrana ?
Cel mai recent răspuns: marilenabaiko , utilizator 13:42, 1 Iunie 2015
Pensia de intretinere pentru un copil poate atinge plafonul maximal , din venitul net obtinut, venit ce are caracter de continuitate .

Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.

La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.

Veniturile nete reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.

Veniturile amintite de dumneavoastra sunt realizate in mod constant, deci trebuie retinute la plata pensiei de intretinere.

Succes.

Oricum mi se pare mic cuantumul stabilit de către judecător, deoarece diferența dintre cea stabilită in 2003 (180 lei) si cea stabilită acum (450 lei) este mică, iar salariul tatalui era atunci cam de 1000 lei iar acum s-a triplat, fata avea atunci varsta de 3 ani, acum este la liceu, deci cheltuielile sunt mult mai mari.Precizez faptul că nu are alți copii minori.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
marilenabaiko, utilizator
ambii parintii sunt obligati in solidar la intretinerea copilului, poate vi se pare mica pensia stabilita, insa daca mai socotiti o suma tot pe acolo din partea dvs, depaseste ca venit un salariu net minim pe economie.
Ar fi bine de stiut cum a stabilit acum instanta pensia si cum a motivat, aceasta hotarare o atacati.
Cam in cat timp se comunică o hotătâre judecătorească ?Aceasta va fi trimisă și la locul de muncă al fostului soț , sau trebuie să o trimit eu? Dacă fac recurs se suspendă plata pensiei de întreținere?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
marilenabaiko, utilizator
intr-o luna si jumatate cel mai devreme. Nu se comunica si angajatorului, asa ca va trebui sa va ocupati tot dvs daca tatal nu plateste la timp cf hotararii. Ori trimiteti dvs la angajator si cereti sa ii retina si sa va trimita dvs, insa daca angajatul nu e de acord, nu o poate face si va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc pt a-i infiinta poprire pe salariu.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Crisssyb Crisssyb Buna ziua, As dori si eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la un salariat care lucreaza in armata. Din ce stiu eu e 30% din salariu dar cei din ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri Tommy D Tommy D Bună ziua, Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere. ovidiudtru ovidiudtru Potrivit Codului civil, \"pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe și într-o cotă procentuală din venitul lunar net din salariu. ... (vezi toată discuția)